JÄLKKÄREITÄ
SUKLAAKUPIT
Ainekset
3 dl kermaa
200 g tummaa suklaata
2 munankeltuaista
3 rkl konjakkia
20 g voita
Ohje
Kuumenna kerma paksupohjaisessa kasarissa melkein kiehuvaksi.
Ota kasari lämmöltä ja anna jäähtyä tovi.
Lisää paloiteltu suklaa kerman joukkoon sulamaan. Sekoittele.
Vatkaa sekaan keltuaiset ja konjakki.
Anna jäähtyä vähän (ettei juoksetu) ja lisää voi. Sekoita kunnolla.
Kaada suklaa pieniin espressokuppeihin.
Peita ja laita jääkaappiin jähmettymään.
Alla tekoälykuva.
JOULUN PARAS KUIVAKAKKU
Ainekset
400 g vehnäjauhoja
400 g voita
400 g sokeria
4 munaa
Ohje
Vatkaa ensin valkuaiset vaahdoksi.
Vatkaa seuraavaksi sokeri ja huoneenlämpöinen voi vaahdoksi.
Lisää keltuaiset yksitellen.
Lisää lopuksi valkuaisvaahto.
Levitä taikina voideltuun ja korppujauhotettuun vuokaan.
Paista 200-asteisessa uunissa noin tunnin verran.
Kumoa lämpimänä.
Halutessasi tee kakun pinnalle pikeeri. Kelpo ohje on Valion sivulla.
© Copyright 2024
Reija Satokangas
All Rights Reserved