Perjantai tuntuu nyt levolliselle.
Tänään koekeittiössä Syrjäsen peruna-lohi-laatikko/vuoka. Edelleenkään Syrjäsen habitus tai oikeamminkin hänen tapansa ”esiintyä” ei minua sykähdytä (varmaankin nuorempiin puree, mutta ei minuun, mutta mitä sillä on väliä), mutta taas kerran hänen Insta-tililtään löytyi kokeilemisen arvoinen ruokaohje: lohi-peruna-smetana -uuniruoka. Kylläpä tuli hyvää!! Ajattelin, että isosta annoksesta olisi meillä kolmeksikin kerraksi syömistä, pari arkiruokaa samalla kertaa pakkaseen. No joo, — söimme puolet tästä yhdellä istumalla, ja meillä oli kuitenkin ohessa isohko vihannessalaatti. Ehkä kyse on myös siitä, että ruokahalu palaa vihdoin – flunssaoireiden hiljalleen helpottuessa.
Ja vielä makukokemuksia jakoon: kyllähän siitä lähden, että suosittelen, kehun, vinkkaan hyvällä, jaan hyviä kokemuksia, mutta hyvähän se on myös joskus varoittaa, eikö? No lähtökohtaisesti tässä Vino Spumantessa tuntui olevan kaikki speksit kohdillaan, ja hintakin viittasi laatuun (18 € ja jotain), mutta eipä tarvitse toista kertaa etsiskellä.
Ei se pahaa ollut, mutta täysin mitäänsanomatonta. Tenute Lombardolle löytyy varmasti parempikin vaihtoehto. Niin kauan kuin valtion monopoli tarjoaa ostettavaksi huikean valikoiman viinejä, kannattaa nauttia, ja vaikka joka kerta ostaa jotain uutta. Sillä periaatteella tämänkin ostin, mutta enpä osta toiste.
Ja sitten… kohti joulua jo. Tai siis kausivaloja – meillähän on jo niitä, kuin myös kynttilöitä vähän joka huoneessa, haudoilla, pihalla. Valoja ja joululahjaneuleita lukuunottamatta en vielä kuitenkaan kovin paljoa joulua hypettele, mutta ostinpa tänään tuon vähän vaisun spumanten lisäksi pullollisen glögiä. Alkossa suosittelivat Blossan uusinta, jota kannattaa kuulemma kokeilla myös ihan vaan huoneenlämpöisenä. Varmaan jo huomenna niin teemme.
Tähän liittyen: aloitanpa nyt arvontojen sarjan, johon tulee mahdollisuus osallistua myös toiste. Mutta tässä kohtaa on siis ensimmäinen mahdollisuus.
Mikä on sinun lemppari glögisi? Omatekemä tai -tuunaama vai Alkon valikoimista joku tai joku alkoholiton? Kertomalla mieluisesi glögin olet mukana arvonnassa. Tähän ehdit osallistua ensi kuun loppuun asti. Siis kunhan kohdallesi sattuu mieluinen glögijuoma ilmoittele siitä täällä. Siten olet mukana arvonnassa, jossa on palkintona Saariselkä kuvissa -kalenteri vuodelle 2025.
Kuvassa Aperol-glögi, jollaista voi nauttia yhden kaudessa, mutta ei siitä oikein pitempiaikaiseksi suosikiksi ole. Kaikin puolin makoisaa ja mukavaa viikonloppua toivottelen.
Hei, kiitos taas. Pähkäily huomisen ruoasta on ohi: syömme lohilaatikkoa.
Buon appetito!
Nytpä lupailin liikoja. Minun reissussa ollessa P olikin ostanut ainekset ja kokkaili tänään tätä
https://www.hs.fi/ruoka/art-2000010761200.html
Oli muuten hyvää! Toisella kertaa lohivuokaa.
Tämänkinhän vaikuttaa hyvältä! Ehkä jo tällä viikolla menee kokeiluun täällä. Kiitokset!
Flunssa siirtyi tänne etelään, selkäkin meni kuntosalilla (rajoittaa sienestystä, kyykkyyn pääsee muttei ylös). Lempi glögi on Glögispitzer: 2dl punaista glögiä, 1 pullo kuivaa kuohuviiniä, 2 klementiiniä, 1dl karpaloita, jäitä. Annos on 6:lle.
Flunssaa, koronaa, mykoplasmaa kaikenmoista tautia tuntuu olevan liikkeellä; aallot kulkevat maan yli etelästä pohjoiseen, lännestä itään ja taas takaisin. Ehkä enemmän kuin aikoihin? Näitä koronaeristyksen jälkeisiä seurauksia? Ehkäpä! Täällä ensimmäistä kertaa kolmeen viikkoon kunnon yöunet takana: torstaina haettu antibiootti poskiontelotulehdukseen on tuonut helpotuksen, henki ja ääni kulkee, liikkuminen on taas ilo.
Ja kiitos glögireseptistä! Tuohan vaikuttaa mielenkiintoiselta. Tulemme testaamaan. Ja sinä olet jo ainakin yhdellä ”arpalipulla” mukana arvonnassa!