Viime päivinä kun on ollut harmaata, lumisateista, ei niin kovin kuvauksellista, en ole kameraani juuri ulkoiluttanut (latukuvat viime päivinä otin puhelimen kameralla…), mutta joitakin julkaisemisen väärtejä kuvia on järkkärin muistikortille tullut tallennetuksi.

Perjantai-iltana revontuli-äppi puhelimessa ilmoitti ”jos taivas on pilvetön, voit nähdä revontulia”. Toki tiesin, että taivas oli pilvessä, mutta päätinpä silti piipahtaa mökkipihalle.  Kannatti.

Pihalla olevan ison voimapuumme juurella oleva lamppu ja lumipyry tekivät valotaidetta!

Revontulia on kyllä tullut kuvatuksi monet kerrat, mutta ei tällaista trombia!

Lumipyryjen lisäksi pihalla on piipahdellut kuukkeleita!

Koskapa tälle päivälle oli vain rääppiäisruokia, päätin tehdä lusäksi pienen kakun. Tulipa hyvää!

 

Pieni valkosuklaatorttu

100 g voita
1 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
2 munaa
50 – 70 g valkosuklaata
1,5 dl vehnäjauhoja
0,5 tl leivinjauhetta
1 rkl limemehua

Kuorrutus

0,5 dl kermaa
70 g valkosuklaata

Vatkaa rasva ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.
Lisää munat yksitellen vipsaten kunnolla.
(Ei haittaa vaikka se on ryynimäistä).
Leikkaa suklaa karkeaksi rouheeksi.
Sekoita rouhe vehnäjauhojen ja leivinjauheen joukkoon.
Sekoita voi-sokerivaahto ja kuivat aineet, lisää lopuksi limemehu.

Levitä taikina pieneen vuokaan (kork. 22 cm halk.).
Paista n. 40 minuuttia 175-asteisessa uunissa. Anna jäähtyä.

Lämmitä kerma kuumaksi, sekoittele rouhittu suklaa sen joukkoon. Anna vähän jäähtyä.
Kaada tortun päälle. Koristele mandariiniviipaleilla, hilloilla, pääsiäismunakarkeilla…

PS. Sulatettavaksi, leivonnaisiin, olen parhaaksi  – jollei Valrhonaa ole – todennut Pandan Valkosuklaan. Se ei maistu ´muoviselle” kuten jotkut muut valkosuklaat, ja se sulaa kauniisti. Ja tuo levy on just sopiva tähän leivonnaiseen.

 

2 Comments

    1. Suosittelen. Helppoa ja hyvää. Säilyy hyvin, jollei syödä pois. 🙂 PS. Hillat kannattaa sokeroida.

Jokainen kommentti on ilo!