Mittumaari on vietetty.

Ei juurikaan aurinkoa, ei reissuja, ei edes Hangasojalle. Mutta kotona perhettä, isommalla ja pienemmällä porukalla.

Ehkä se on niin, että kun minulla ei ole pitkään aikaan ollut mitään hyvää syytä kokkailla isommasti, niin nythän se on viime päivinä revennyt aika totaalisesti. Tämän päivän monista, monista herkuista omaan mieleeni parasta olivat  pastis-flambeeratut scampit. Onhan niitä tehty aiemminkin, ehkä juuri siksi tänään saimme Pehtoorin kanssa tehdyksi ihan perfetto-suorituksen. Vahinko ettei ole kuvia… Myös burrata oli kelvollista, vaikka unohdin appelsiinin tomaattien joukosta. Sellaista saimme Kroatiassa ja todellakin aion ensi kerralla muistaa lisätä sen burrata-tarjoiluun.

Ja focacciaakin meillä oli. Vähän nihkeäksi minusta se jäi, mutta Apsu tykkäsi kovasti.

Sitten oli paljon muuta, ja lapsista parasta oli – yllätys, yllätys – jälkkäri: mansikoita, kermavaahtoa ja Nutellaa. 🙂 Mitäpä sitä turhan vaikeaa koettaa. Hyvää oli tuo! Ja mansikat sekä tuliaisina saatu pistaasi-nougat! Onneksi niitä jäi. Huomenna ehkä aamisella vain niitä ja cappuccinoa.

Näinhän se mie pidän läheisiä hyvänä: parhaani mukaan ruokapöydän katan täyteen hyvää syömistä, … jotta hyvä mieli ja maku kaikille. Unohtuu muu kuin yhdessä syöminen ja höpöttäminen.

Illan edetessä pari tuntia me Eeviksen kanssa melkein kaksistaan leikimme, kun muilla oli Mario Kart -turnaus. Voi tuon pienen tytön mielikuvitusmaailmaa!

6 Comments

  1. Ensinnäkin, onnea tulevasta perheen jäsenestä! Toiseksi, viimeisimmän reissun jälkeen taas ja uudelleen tuoreeseen merenelävään koukuttuneena. Mistä ”raaka-aineesta” syntyy onnistunut flambeerattu scampi näillä leveysasteilla? Nimenomaan se scampi-osuus…

    1. Kiitos, Erja.

      Scampit: tuoreitahan me ei tosiaan täällä Perämeren rannoilla saada, mutta pakastetuistakin saa hyviä.

      1) Ensimmäiseksi Aasia Markettiin (asemaa vastapäätä) ja sieltä pakastealtaasta tuoreena kilon pussi scampeja. Pussi jääkaappiin sulamaan edellisenä iltana.
      2) Seuraavana aamuna laita ravut valumaan siivilään.
      3) Tee marinadi: (noin) desi rypsiöljyä, desi valkoviiniä/sitruunamehua, pari-kolme murskattua valkosipulin kynttä, vähän valkopippuria, 1 tl suolaa.
      4) Juuri ennen tarjoamista, valuta scampit ja painele kuiviksi talouspaperilla.
      5) Paista kuumassa öljyssä mahdollisimman nopeasti. Kun ovat kypsän värisiä, käännä.
      6) Taas scampit siivilään – valuta rasva pois. Ja taas kuivaa scampit: rasva pois pinnasta, jotta liekitys onnistuu. Puhdista myös paistinpannu. Laita ravut takaisin pannulle.
      7) Siirrä pannu pois liesituulettimen alta (me tehdään tämä osuus aina ulkona), kaada pannuun noin ½ dl pastista (tai pernodia), huljuttele niin että aniksen maku tarttuu… Ja sitten liekitys.

      (mm. vegemajoneesi oli todella hyvää näidenkin kanssa)

      Bon appetit!

      1. Kiitos seikkaperäisestä ohjeesta! 🙂 Aasia Marketista itsekin ravut haen, mutta aina on hyvä kysäistä josko joku on löytänyt muitakin hyviä vaihtoehtoja.

  2. Niin paljon, niin tärkeää on teillä ollut! Asioita, joita rakastatte, ihmiset, jotka ovat tärkeimpiä! Loistavaa jatkuvaa kesää ja syväymmärrys Sinulle

    1. Tärkeitä ja rakkaita on ollut monena päivänä pihalla ja pöydässä. Hyviä päiviä, nyt talo hiljentynyt, mutta vielä on hymy huulilla. Kesä jatkuu…

      Kaikkea hyvää Sinullekin!

Jokainen kommentti on ilo!