Nyt on vaikea tietää, mistä aloittaisi. Valitettavasti taitaa tulla vain vanhan kertausta: Aasia-market ja kahden hengen lauantaipäivällinen.
Jotain uutta sentään. Ulkoilujen ja erinäisten siivousten (ja pyykkikoneen hajoamisen!!) jälkeen paljon aikaa ja iloa kokkailuun. Ilmoitin jo eilen, etten halua mitään perinteistä, ei ainaista salaattia ja kimpaletta lihaa tai kalaa.
Joten ajelinpa Aasia-markettiin – hakemaan scampeja. Mukaan tarttui myös dumplingeseja. Sekä katka- että broilertäytteisiä.
Pikapikaa sulatin kolmanneksen scampi-pussillisesta (kilon pussi 16 €) ja ladoin höyrytyskehikoihin dumplingseja (hinta noin 16 € kilo. Tänään käytimme noin 1/3 pussillisesta. Siis verrattain edullista.)
Scampit marinadiin ja muita valmisteluja.
Varsinkin scampien kanssa uusi ”löytö” – vegaanimajoneesi vailla vertaa!
Satu Koivistoa joku teistä blogini lukijoista suositteli seurattavaksi: ja sitten minähän seuraan, ja sieltä löytyi tämä 5/5 majoneesi. Majoneesia ilman kananmunia, ilman hillitöntä vatkaamista, ilman kaupasta ostettua normituotetta!! Lämpimästi suosittelen kokeilemaan!
Ja viimeksi viinivinkki! Todella hyvä Grauburgunder, – siis sama rypäle kuin on Italiassa Pinot Grigio. Ainakin tänään se sopi ruoan kanssa erinomaisesti: Brogsitter
Tämäkin lauantai jo illassa. Hyvä lauantai.