Cannellonit – nuo makaroniputket, joista voi tehdä oivallista lasagnelta maistuvaa uuniruokaa. Miksen ole tehnyt niitä vuosikausiin? – Koska noiden putkien täyttämien jauhelihaseoksella on hidasta ja vaatii jonkinlaisia pipertäjän hermoja, joita minulla ei todellakaan ole.
Mutta tänään. Italian ikävä, reissun kaipuu, liian pitkään jatkunut ainaisten samojen ruokien kokkaaminen oli saavuttanut pisteen, jossa olin valmis vaikka täyttämään cannelloneja. Ja sitten eteen sattuikin ohje, vinkki, jonka olisin suonut löytäväni jo vuosikymmeniä sitten. ”Laita löysähkö jauhelihamassa pursotinpussiin ja sen avulla täytä cannellonit”! Mikä siinä on, etten tällaista ollut itse keksinyt. Tämän jälkeen meillä on cannelloja useamminkin. Lupaan kirjoittaa soveltamani ohjeen tähän huomenna…
Tänään oli tarve ja tilaus Italian keittiön herkuille. Ei mitään erityishyvää, mutta perusitalialaista. Antipastina patonkia ja punaista pestoa (Sokoksen herkun punainen pesto yllätti aidolla maullaan) ja jotain niinkin ihmeellistä kuin Insalata Capresea.
Ja avasimme Franciacortan: Italian vastaus Champagnelle. Franciacorta Ca’ del Bosco ei todellakaan ole mikään edullinen, mutta kyllä se oli jokaisen euron arvoinen.
Samppanjarypäleistä puristettu italialainen laatukuohuva on maultaan aika vahva, mikä sopii minun makumaailmaani aivan mahdottoman hyvin.
Hyvä ruoka, parempi mieli! Onhan se ihan mahdottoman hyvä mainosslogan, mutta myös niin totta. Niin totta.
Cannelloneja on joskus tullut tehtyä, mutta just tuo ärsyttävä pipertäminen kastikkeen kanssa saa unohtamaan ruoan pitkäksi aikaa. Sormet palaa ja hirveä sotku. Argh! Pursotusta voisi kokeilla
Pursottaminen palautti tämän ruokalajin meidän menulistoille. Kannattaa kokeilla.