Pyhäinpäivän aamunakin minun kroppani ilmoitti aamuviideltä, että unta on jo tarpeeksi takana (en kyllä ollut ihan samaa mieltä, mutta minkäs teet). Päivä on ollut pitkä. No olenpa ehtinytkin. …

Iltapäivällä saimme tyttären kotikotiin, ja sitä varten olin varustautunut hyvillä ruoka-aineilla. Taas perunaa, jota meillä on viimeisen neljän kuukauden aikana syöty enemmän kuin neljänä edellisenä vuonna yhteensä. Nyt pitkästä aikaa vanhalla reseptillä. LappItalia esiin!

Että tämä on hyvää. Sellaisenaan, lihan, kalan tai vaikka makkaran kanssa.

 

Peruna-vuohenjuustopaistos

1 kg jauhoisia (puikula)perunoita
3 dl ranskankermaa
200 g vuohenjuustoa
suolaa
mustapippurirouhetta
nokare voita

Voitele uunivuoka ja lämmitä uuni 175 asteeseen.
Kuori ja viipaloi perunat. Leikkaa myös vuohenjuusto viipaleiksi.
Lado perunakerros vuokaan, ripottele suolaa ja pippuria pinnalle, levitä kerroksen päälle ranskankermaa
ja sen päälle vuohenjuustoviipaleita. Toista niin kauan, että ainekset on käytetty.
Laita vuoka uuniin noin 1½ tunniksi.
Anna gratiinin vetäytyä kymmenisen
minuuttia ennen tarjolle asettamista.

 

Sen oheen kuhasta ”jotain”.

Uusi resepti! Ihan ite tänään kehittelin, ja parannusehdotuskin on jo olemassa…

Kuhaa italialaisittain

3 kuhafilettä
1 pkt prosciuttoa 
sitruuna
suolaa, pippuria
timjamia
kirsikkatomaatteja
kapriksia 

Suolaa ja pippuroi kuhafileet. Pirskottele pinnalle sitruunamehua: 

Peitä fileet prosciuttoviipaleilla ja kierrä rullalle. Fileen koosta riippuen leikkaa rulla kahteen tai kolmeen viipaleeseen, kiinnitä cocktailtikulla ja aseta vuokaan. 
Leikkaa tomaatit puoleksi, laita filerullien väliin, ripottele pinnalle kaprikset ja timjamia. 

Paista uunissa (175 C) noin puolituntia. 

Ensi kerralla laitan rulliin kalan ja prosciutton väliin tuorejuustoa. Ehkä aurinkokuivattua tomaattia tai ruohosipulia? Hyviä nämä olivat ilman sitäkin, mutta voisi vielä täyteläistää makua. 

Hyvin me kolmestaan söimme.  Hangasoja – Helsinki puolimatkan krouvissa on huomennakin hyvän ruoan päivä. Kampanisut lähden tekemään nyt.

Jokainen kommentti on ilo!