Olin tänään hankkimassa ruokahalua käveleskelemällä Linnansaari, Ainola, Keskusta, Raksila seuduilla. Pakkanen ei ollut kovinkaan pureva, ei vaikka sitä oli ihan riittävästi (-15 C – -20 C), mutta ei juurikaan tuullut. Mutta paistoi. Siniseltä taivaalta.
Raksilassa menneen maailman tunnelma. Talvinen puutaloidylli…, valkoiset, lumiset, koivujen reunustamat kadut, värikkäät talot, rauhallinen, hiljainen tunnelma. Liki autoton se on, tai siis siellä ei (enää) saa kadunvarsille pitkäaikaisesti parkkeerata. Siis liki nostalginen häivähdys menneestä. Vain puulämmityksen tuoksua kaipasin, niin ja lasten ääniä puistosta.
Alemman kuvan vasemmassa reunassa keltainen talo, vihreät puitteet on Paavo Rintalan nuoruusajan kotitalo. Tänne Raksilaanhan hän sijoitti kirjansa Pojat (ohj. Mikko Niskanen).
Ulkoilun jälkeen …
Ihan täydellinen päivä kokeilla uutta arkiruokaa. Se on yksi variaatio ”yhden pellin sapuskoista”. Pikkuisen reilu puolisen tuntia kului aikaa koko touhuun. Aika kevyttä, mutta kätevää: proteiini, hiilarit ja salaatti samalla kerralla, samalle pellille. Vois olla aika soppeli mökkiruokakin. Eikä ole kovin kaloristakaan. Ainekset löytyivät meidän lähikaupasta = Toppilan K-market, joka on kyllä tavallista monipuolisempi, mutta eiköhän näitä saa kaikista Saleja isommista kaupoista.
Ihan heittämällä meni jatkoon meillä tämä!
Currybroilerpelti
(neljälle, kestänee lämmityksen seuraavana päivänä)
600 g broilerin ohuita fileitä
2 – 3 tl curryjauhetta
1 tl suolaa
½ tl mustapippuria
1 pkt perunagnoccheja (Molinaran gnocchit! ks. kuva)
1 ps varsiparsakaalia (Bimi)
1 rasia kirsikkatomaatteja
2 rkl oliiviöljyä
mustapippuria
Ja tarjolla parmesaania
Kuumenna uuni (225 C). Hiero suola ja pippuri broilerin pintaan (kulhossa hoituu hyvin).
Laita broilerfileet ja gnocchit uunipellille leivinpaperin päälle, laita uuniin 10 minuutiksi.
Leikkaa kaalien tyvipäästä varret puoliksi.
Ota pelti uunista, lisää päälle kaali ja tomaatit. Valuta päälle oliiviöljyä.
Laita pelti takaisin uuniin, ja paista vielä 20 minuuttia.
Pöydässä annosten päälle vielä mustapippuria, ja parmesaania,
jota ei alkuperäisessä ohjeessa(@Glorian Ruoka & Viini) ollut,
mutta joka todettiin oikein hyväksi.
Oo, tätä pitää kokeilla! Tykkään näistä yhden pellin sapuskoista.
Kyllä tälle kannattaa antaa mahdollisuus. Helppoa, siistiä, hyvää, nopeaa. Ja helppo varioidakin. Paprika vois olla hyvää …
Tyhmä kysymys, keitetäänkö gnocchit ensin ( ajattelin tehdä tämän kylään tulevalle keliaakikolle, joten gnocchien pitää olla tehty perunasta), vai kypsyvätkö ne uunissa. Nestettähän ei oikeastaan ole.
Ei ollenkaan tyhmä kysymys. Kyllä pitää olla nimenomaan perunagnoccheja, ja ne kyllä kypsyvät uunissa, joten ei tarvitse keittää. Se oliiviöljy kannattaakin valuttaa paljolti juuri gnocchien päälle. Molinaran gnocchit ovat minusta parempia kuin Rummon.