Koskapa meillä on – taas – juhlaviikonloppu, niin heräsin varhain, jotta ehdin puuhailla kaiken tarpeellisen ennen kuin Tyär saapuisi Helsingistä kello kolmen junalla. Niinpä olin jo aamukahdeksalta Kiviniemen kalasatamassa pieni kylmälaukku pyörän tarakalla. Ei ollut Kalapuohi auki, auvautuu klo 11. Jäi kalat ostamatta.
Sitten laatimaan perusteellista kauppalappua ja kohti kaupungin ruokatarvikekeitaita – autolla. Turhaan touhusin niin tarmokkaana: aamupäivällä tuli perhewhatsappiin viesti toisensa perään, ja niissä junan myöhästymistunnit lisääntyivät yksi kerrallaan. Lopulta VR sai junaan jarrut kuntoon ja se pääsi lähtemään 3½ tuntia myöhässä. Joten minullakin oli sitten aikaa viettää hyvinkin parituntinen äidin luona.
Vielä auringon kotipiazzalle paistaessa istahdimme ruokapöytään, juna ja tytär sen mukana kun pääsivät Ouluun. Tänään sitten vain kolmen hengen vähän vaatimattomampi perjantaipäivällinen.
Alkuperäissuunnitelman kala sattuneesta syystä vaihtui tuoremakkaraan ja grillattuun haloumiin, joka oli osa uutta (ainakin meillä uutta) salaattia.
Mansikka-haloumi-salaatti
vihersalaattia
rucolaruukku
iso pala vesimelonia
pala cantaloupemelonia
mansikoita
rucolaruukku
iso pala vesimelonia
pala cantaloupemelonia
mansikoita
Haloumi-juustoa (Lidlin yrttihaloumi on hyvä valinta!)
Pilko ja kokoa edellä olevista salaattipohja, ja grillaa tai paista pannulla haloumi.
Salaattikastike
3 rkl oliiviöljyä
3 rkl valkoista balmicoa
2 rkl hienonnettua minttua
pippuria myllystä
3 rkl valkoista balmicoa
2 rkl hienonnettua minttua
pippuria myllystä
Sekoita aineet ja kaada salaatin päälle juuri ennen tarjolle tuomista.
Oikein hyvä salaatti makkaran oheen, tai lounassalaatiksi…
Ja jälkkäri: viikolla selaillessani (ranskalaisen keittiön) keittokirjojani etsien huomiseen juhlapöytään evästä sattui paristakin eri kirjasta lähes samankaltainen ohje uudenlaiseen passionhedelmäherkkuun, jollaiset tänään juuri äsken söimme. Tarkistamatta ohjeita tarkemmin tein suunnilleen näin:
Passionhedelmäjälkkäri (2 – 3 pientä annosta)
3 dl (Valion) kreikkalaista jugurttia
1 – 2 rkl tomusokeria
puolikkaan sitruunan mehu
1 dl (kuohu)kermaa
2 – 3 passionhedelmää
Valuta jukurttia kahvinsuodattimella vuoratussa siivilässä pari tuntia.
Sekoita jukurttiin sokeri ja sitruunan mehu keskenään.
Annostele laseihin vuorotellen jukurttiseos ja passionhedelmän liha.
Anna seoksen maustua jääkaapissa tunnin ajan.
Helppoa ja hyvää, eikä kovinkaan makeaa, mutta jälkkkäriherkku silti.
Iltapäivästä lähtien Oulussa on tuntunut melkein kesältä. Se on hyvä tunne.
(Kommentti ei liity tähän postaukseen vaan vähän vanhempaan.)
Suosittelit minulle keväällä Mia Kankimäen kirjaa Naiset joita ajattelen öisin. Laitoin sen saman tien varaukseen ja olin jonossa sijalla 40 ja jotain. Eilen kirja sitten oli noudettavissa, ja sehän tempaisi heti mukaansa. Todella kivalla tyylillä kirjoitettu, ja erinomaista vaihtelua ruotsalaisten dekkarien liukuhihnaan. Afrikka-osuus on nyt luettu, ja kyllä alkoi tehdä mieli lähteä joskus safarimatkalle Keniaan tai Tansaniaan. En paljon nukkumaan malttaisi käydä, kun tekisi mieli jatkaa, mutta silmät alkavat olla soikeina jo. Saa nähdä, maltanko jättää kirjan kotiin, kun lähden sunnuntaina viikoksi Wieniin… 🙂
Suuret kiitokset tästä suosituksesta – se osui kohdilleen!
Satu, vallan mainiota. Onpa mieluisaa kuulla, että tykkäät kirjasta. Ja kyllä, kyllä se nostattaa matkakuumetta – arvatenkin minäkin sitä lukiessani selailin Olympian katalogia nimenomaan safarien osalta. Tansania olisi hieno!
Ajatella, että olet valinnut Wienin matkakohteeksesi? 😀 Aurinkoista ja mukavaa reissua.
Uuden kirjasuosituspostauksen olenkin ajatellut piakkoin tehdä. Tuon toukokuun ”raportin” jälkeen on kymmeniä uusia kirjoja kuunneltuna…
https://www.satokangas.fi/blogi/2019/05/pyoraillen-ja-kuunnellen/