Perjantai. Pakkanen. Joka sitten häipyi.

Tänäänkin on ollut Nallikari-päivä, – lenkki ja BSC – ja 200 kuvaa muistikortilla.

Nyt minulla on lumenveistokisassa kolme suosikkia, tässä järjestyksessä: Meksiko, Hollanti, Ruotsi. Myös kuvat siinä järjestyksessä.

Huomisen päivän saavat vielä veistää iltakuuteen asti. Ja sunnuntaina on sitten palkintojen jako. Olen tänään saanut Meksikosta välitettäväksi tsemppiviestejä. Tosin pikkuisen epäilyttää niiden välittäminen, sillä en ole ihan varma, missä välissä on kirosanoja ja missä ei. 😉 Mutta ehkä kuitenkin käyn meksikolaisten kanssa juttusille huomenna.

Tänään lähdin Nallikarista kaupunkiin hakemaan meille kalaa ruoaksi. Mutta kun Kauppahalli on kiinni? – Valkean Herkusta löytyi palanen tuoretta lohta ja siitä sitten tein uudenlaista uuniruokaa. Yhdessä totesimme, että olipa raikasta: ja hiilarit, salaatti, protsku, omegat ja kaikki tarpeellinen mahan täyte samassa paketissa. Oikeasti oli oikeinkin hyvää. Vain rieskaa ja vähän salaattia oheen.

 

MAA-ARTISOKKA-LOHIVUOKA (Ohje Soppa365-sivustolta)

500   g maa-artisokkaa
1 punasipuli
1 valkosipulinkynsi
1 fenkoli
1 sitruunan mehu
4 rkl oliiviöljyä
1/2 tl oreganoa
1/2 tl suolaa
1/4 tl mustapippuria
400 g lohifileetä
1 pkt (200 g) fetaa
1 rs (200 g) kirsikkatomaatteja
1/2 ruukkua
tilliä
  1. Laita uuni kuumenemaan 220 asteeseen.
    Harjaa maa-artisokat puhtaaksi ja leikkaa ne isoiksi paloiksi.
    Laita palat kylmällä vedellä täytettyyn kulhoon, niin ne eivät tummu.
  2. Kuori ja viipaloi punasipuli ja valkosipuli. Pilko fenkoli. Purista sitruunan mehu.
  3. Siirrä artisokat vedestä uunivuokaan. Lisää sipuli, valkosipuli ja fenkoli.
    Sekoita sitruunamehu, öljy, oregano, suola ja pippuri joukkoon.
    Kypsennä uunissa 15–30 minuuttia. Tarkkaile kypsymistä.
    Kasvikset saavat olla napakan kypsiä, kun lisäät muut ainekset.
  4. Poista lohesta nahka ja paloittele kala. Kuutioi feta.
    Lisää kalat, feta ja tomaatit vuokaan. Kypsennä vielä 10–15 minuuttia.
  5. Hienonna tilliä ruuan päälle juuri ennen tarjoamista.

Helposti söimme kaksistaaan melkein kaiken tuon neljän hengen annoksen. Fenkoli oli tuon ruoan ”the thing”. Suosittelen.

 

2 Comments

  1. Kiitos reseptistä! Kyllä oli lohi vaihteeksi hyvää maa-artisokan kanssa.Kalaa kun pitäisi syödä enempi ,niin kaipaa välillä uusia makuja.

Jokainen kommentti on ilo!