Aamu alkoi varhain. Ei liian, mutta varhain.
Lentokentällä odottelin aamun valossa.
Tytär tuli kotikotiin, lukurauhaan. …
Lauantai tavanomaisesti: lenkillä – liki sietämättömän liukkailla pikkuteillä – ja sitten parsapäivällisen tekoon, välissä paljon höpöttämistä, asiaakin.
Ja toki kuvailinkin, tilauksesta lavastelin vappua. Ja harjoittelin muutenkin kuvaamista: upouuden Lensball-linssipallon kokeilua.
Kuvan kuohuviini on Roger Goulart. Espanjalainen cava. Ei edullisimpia, mutta meille maistui. Ryhdikäs, ja siinä on makua. Tänään on myös avattu kunnolla parsakausi. Kellog´s parsaa. 😉 Ja oheen graavilohta ja prosciuttoa. Oululaista rieskaa, eikä paljon muuta tarvittukaan.
Parsa A la Corn Flakes
2 l vettä
4 rkl merisuolaa
1 rkl sokeria
12 vihreää parsaa
Kuorrute 2 dl Corn Flakes -muroja
½ sitruunan mehu
100 g pecorino-juustoa
½ dl rypsiöljyä
2 rkl ruohosipulia hienonnettuna
Lisäksi voisulaa, jossa ruohosipulia runsaasti.
Kiehauta vesi, suola, sokeri. Kuori parsat.
Leikkaa tyvestä kuiva kanta pois. Lisää parsat kiehuvaan veteen ja keitä rapsakoiksi (6 min.)
Nosta keitetyt parsat kylmään veteen ja jäähdytä. Murskaa murot ja sekoita kaikki kuorrutteen ainekset.
Asettele parsat uuni-vuokaan ja ripottele kuorrute niiden päälle.
Gratinoi kuorrute kuumassa uunissa. Valuta päälle ruohosipulivoisulaa…
Kyllä me kolmestaan ihan helposti koko liki kaksinkertainen annos pääruoaksi syötiin.
Lento-asemalta otettu kuva on hieno — valoineen varjoineen. Sitte pölsisin sun Parsareseptin. Mulla köllöttää nippu parsoja jääkaapissa ”inspiraatiota” odottamassa. Nyt se tuli! Kiitos!!
Kiitos, Marketta. Valo oli hieno, kuten usein aamuisin on. Varjojakin tavoittelin. Valojen ja varjojen fiiliksissä tässä on nyt muutenkin menty. Kuva sopii tunnelmaa.
Tuo parsaresepti on ollut tykätty, – toivottavasti maistui teilläkin.