Meillä oli tänään vieraita. Viininmaistajia. Ei meidän ”oman” Botrytis Ouluensiksen pikku poppoota, vaan 18 Oulun Viininystävät (ns. ent. vanhojen herrojen kerho) jäsentä. Joskus ennenkin olemme avanneet ovet heidän tulla meille maistuluun; hallituksessa kun ei enää ole ketään ravintolan omistajaa tai johtajaa tms., joten ravintoloissa ei voida kokoontua.

Toki lupasin, ajatuksenani, että korkeintaan kymmenen tulee, mikä ei olisi vaatinut oikeastaan muuta kuin avata Festan ovet ja nostella kerhon lasit pöydälle maisteluvalmiuteen, lisäksi vähän patonkia ja vesikannut. No ilmoittautuneiden kaksinkertainen määrä odotuksiin nähden merkitsikin melkoista mööbleeraamista. Meidän Festaan mahtuu helposti 12, mutta heti sen jälkeen onkin tehtävä yhtä sun toista, että kaikille saadaan istumapaikka pöydän äärestä. Saatiinhan me.

Minun/meidän ei oletettukaan hankkivan oikein mitään, mutta halusinpa tarjota, kuitenkin jotain, edes jotain pientä syötävää. Kun kerran maistelussa oli Moselin alueen viinejä, oli liki väistämätöntä, että teen flammenkucheniä eli tarte flambeeta. Nyt yhdistin vanhan reseptin chez Jounin ohjeeseen, ja Saksassa asuneetkin tykkäsivät että hyvää oli. Kirjoittelenpa ohjeen huomenna….

Maistelimme siis saksalaisia riesling-viinejä eri makeusasteella + yksi Plafzin alueen punainen Pinot Noir -viini. Ei mitään halpis valkkareita ollutkaan. Mutta kyllähän se niin on, että minulle Alsacen riesling (ja joskus Rheingau) ovat ne mieluisemmat.

Näitä kaikkia saa Alkosta tilaamalla, mutta kylläpä minä luulen, ettei yksikään minun jouluviinisuosituksiini yllä… Jos joku pitäisi valita niin tuo oikealla oleva vuoden 2011 Fritz Haag. Mutta mutta hinta-laatu-suhde ei ehkä ole ihan ideaali. Toisin kuin moni muu, minä tykkäsin tuosta pinot noirista, ja nimenomaan sen flammenkuchenin kanssa.

Ja tiedättekös, mikä nyt on parasta, Festa on jo melkein siivottu ja huomenna ei ole työpäivä, – oli ilo avata ovet. Eikä mene kuin reilu viikko, niin on meidän ”oman” viinikerhon 26-vuotissynttärijuhlat, ne onkin sitten heti isommat pilheet!

Jokainen kommentti on ilo!