Minulla on työhuoneen ikkuna auki. Kuuluu linnunlaulu, ei sateen ropinaa, ei tuulen riepotusta puissa, eikä palele, ei vaikka ikkuna on auki. Minulla on vielä paljon tehtävää tänä iltana, – huomenna puolelta päivin on deadline … on taas mahdollisuus yrittää saada kuvasarjoja hyväksytyksi. Osaa voi yrittää läpäistä vasta viikonloppuna Torniossa, mutta ”vanhojen” sarjojen korjauksia, täydennyksiä, hiomisia, sävyjen yhteismitallistamisia, ihonvärien ”oikeellistamista” on yritettävä nyt, sillä huomenna on palautus. Yhtä sarjaa vaille ovatkin tehtynä.
Klikkaamalla kuvat suurenevat.
Vaikka tekemistä on vielä, olen kuitenkin aamupäivällä viettänyt pitkän aikaa merenrannalla, Ilokivillä, Nallikarissa, ulkona. Luulin, että olisi jo lämmin, ja jätin sormikkaat kotiin, – ei olisi kannattanut luulla. Merenrannassa tuuli kylmästi, melkein vihloi, mutta poskissa tuntui hyvälle, tuntui reippaalle, liikkuvalle, auringolle, lupaukselle siitä, että sittenkin pian on lämpimämpi.
Ja sitten taas pari tuntia taas ahersin näyttökuvien parissa: alan jo oikeasti inhota muutamia kuviani, sillä olen niin paljon niitä säädellyt, muokannut, sävyttänyt, tarkistellut gamuteja, etsinyt kennoroskia, poistanut heijasteita, lisännyt heijasteita, korjannut objektiivivääristymiä, … huoh!
Ei ollut pienintäkään aikomusta tehdä tänään mitään erityistä safkaa, mutta jo aika aikaisin aamulla Juniorilta tuli Whatsapp-viesti, että olisko sittenkin ja moneltako ruokaa, joten enhän voinut muuta kuin tarkastaa pakastimen tilansteen ja Pehtoori lähti pyytämättä kauppaan, joten söimmehän me taas aika hyvin.
Nuo tarvitaan uuden, ihan oma kehitelmän lisukkeen tekemiseen.
Lisuke grillatulle lohelle tai vaikka savustetulle kalalle
1 kurkku
1 avokado
2 rkl Cuisine Fraiche Tilli & Sitruunaa
ripaus suolaa
tilliä
salaattia
Revi salaatti kulhon pohjalle.
Sekoita keskenään pieniksi kuutioiksi silputtu kurkku, paloiteltu avokado ja sekoita joukkoon Cuisine Fraiche ja suola sekä tilliä.
Laita seos salaatin päälle, ja viimeistele tillillä.
Jälkkärinä oli – taas – Björckiä: mangoa, mansikoita, valmiita marenkeja, suolakaramellia (= kondensoitua maitoa ja siihen maldon-suolakiteitä). Aika haasteellista! :), mutta kokeilehan. Ja sitten vielä Creme fraichea, johon sekoitetaan (aitoa) vaniljaa ja hunajaa. Keep it simple! Tämä hyvä!
Ja kuten meidän arvovaltaisen viinikerhon historiattomiin lausahduksiin kuuluu: ”Onko rosé viiniä?” – Jos vastaus on myöntävä, niin sitten suosittelemme tätä. Tosin Torresin Santa Digna on perusjuttu, onneksi liki aina saatavilla, mutta tämä on vain satunnaisesti Suomen suven päivällisillä ilahduttamassa, ja nyt sitä taas on myynnissä, joten harkintaan ja hankintaan. On tulossa pitkä kuuma kesä! Siis Tavel! Se on kotoisin sieltä, mistä roseen kuuluukin olla, se on viinillinen, ei mikään karkkilitku, vaan hyvä, raikas, kauniin punainen rose.