Näin hyvissä ajoin ennen viikonloppua voisin julkistaa, ylpeänä esittää, kaksi uutta jälkkäriä, jotka olen itse kehittänyt: Creme brûlèe Omar ja Panna Cotta Hopeatoffee, per favor!

Omar -idea syntyi kun joku viikko sitten olin päättänyt – vastoin tapojani – leipoa aika perustavallisen täytekakun, ja tehdä siihen pinnalle kuorrutuksen Omar-karkeista, kuten olin jostain ruokalehdestä/blogista joskus bongannut. No en sitten tehnytkään, vaan tein sen valkoisen sokerikuorrutekakun, joten Omar-pussi jäi kaappiin. Oli parasta käyttää se johonkin jälkkäriin, ettei tulisi napostelluksi ihan ilman syytä. Siis jos? – Päätin kokeilla, eikä se ollutkaan huono kokeilu.

Creme brulee Omar

Creme brûlèe Omar (kuudelle)

1 prk (3,3 dl) kuohukermaa
1 dl maitoa
4 keltuaista
1 pussillista (= 15? kpl) Omar-karkkeja

Pinnalle hienoa ruokokidesokeria, ja muutama karkki paloiteltuna.

CB

Pilko omarit pieniksi kuutioiksi. Kuumenna maito ja kerma kiehuvaksi hiljalleen ja sulata siinä samalla omarit.
Sekoita keltuaiset ja kaada kerma-maito-omar -liemi ohuena nauhana sekaan.
Sekoita hyvin, mutta älä vaahdota. Kaada seos siivilän läpi annosvuokiin.

Nosta annosvuoat syvälle uunipannulle ja laita uuniin.
Kaada uunipannulle kuumaa vettä niin, että se ulottuu annosvuokien puoliväliin.
Kypsennä uunin alaosassa (190 astetta) noin parikymmentä minuuttia.

Ota uunista, kun massa alkaa olla hyytynyttä, mutta ei vielä kovaa.
Laita jääkaappiin jäähtymään. Pinnalle ruokokidesokeria, ja tohota pinta rapeaksi.

Päälle vielä muutama karkkikuutio.

Ja sitten toinen jota tein viime viikonlopuksi. Idean sain koulussa yhdeltä makean ystävältä. Hyvä idea olikin. On sen jo muutkin kyllä keksineet. Mutta Omar Creme Bruleeta ei ole. 😉

 

 

 

 

Musta panna cotta ~ Hopeatoffee Panna Cotta (neljälle)

1 liivatelehti
3 dl Vispikermaa
1 tl vaniljasokeria
(1 tl lakritsijauhetta)
5 Hopeatoffeepötköä

Liota liivatelehteä kylmässä vedessä.
Pilko toffee palasiksi, sulaa siten paremmin.
Kuumenna kerma, lisää toffeet ja sokeri (ja lakujauhe).
Sekoita niin kauan että toffee on sulanut.
Nosta kattila pois liedeltä ja laita liivate seokseen.
Jäähdytä vähän aikaa kylmässä vesihauteessa samalla sekoitellen (estää kuorettumisen).
Jaa pannacotta kahvikuppeihin tai laseihin. Pidä peitettynä jääkaapissa n. 3 – 4 tuntia.

Jo oli hyvää.

SITRUUNA-TOFFEE PANNA COTTA PÄÄSIÄISEKSI.
Vaihda Hopeatoffee Brunbergin sitruunatoffee-karkkeihin. Pussillinen on sopiva annos.

Hopeatoffee Panna Cotta

Molemmat helppoja hyviä, vaikea töpeksiä.

Huomenna minulla onkin leivontapäivä. Aapelin synttärit on tänään, sankari juuri piipahtikin, mutta juhlat on vasta lauantaina, ja minä lupasin tehdä ainakin lohipiirakoita.

4 Comments

  1. Käsittämätöntä luonteenlujuutta: karkkipussi kaapissa koskemattomana viikkotolkulla!

  2. Katri H., ei karkkipussin jemmaaminen tai panttaaminen vaadi minulta luonteenlujuutta, ihan rauhassa saa olla, mutta ihan toinen asia on jos pakastimessa on jäätelöä!

  3. Crème brûlée Omar testattu ja hyväksi havaittu. 🙂 Hopeatoffeekin on lähiajan suunnitelmissa.

Jokainen kommentti on ilo!