Olisinpa ottanut kuvan ”ennen”, – joka tapauksessa tässä on ”jälkeen”.
Tuossa pienessä kopperossa ja lenkillä on pilvinen kesäpäivä kulunut. Mapit on vielä läpikäymättä,. .. mutta säästän teidät yksityiskohdilta ja kerron sapuskasta.
Luin viime viikolla kampaajalla pitkästä aikaa Glorian Ruoka- ja viinilehteä, joka joskus on tullutkin minulle, mutta ei enää pariin vuoteen. Joka tapauksessa 4/2015 -numerossa oli mm. sitruunakakku, jonka aion piakkoin kokeilla, mutta kaikkinensa lehti jätti jäljen niin, että ostin viikonloppuna uusimman (siis 5/2015).
Ja koskapa jääkaapissa oli oikein hyviä, pieniä kesäkurpitsoja, metsäsieniä meillä todellakin vielä riittää pakkasessa ja kananmunia oli liiankin kanssa, jo hiipumassa kohti viimeistä käyttöpäivää, päätin että tänään meillä on grillattuja kesäkurpitsoja, metsäsienimuhennosta ja ”Helppoa gribiche-kastiketta”.
Sienimuhennoksen tein ihan tavalliseen tapaan… mutta gribiche? Nevö hööd. En minä ainakaan…. Remouladen sukulainen?
Vähän soveltelin… ja hyväähän siitä tuli.
Gricbiche-kastike
4 kovaksi keitettyä munaa
1 dl oliiviöljyä
1 rkl Dijon-sinappia
1 rkl valkoviinietikkaa
1 rkl kapriksia (alkuper.ohjeessa oli kolme!)
1 makea sipuli
mustapippuria
1 (Myrttisen) suolakurkku
ohjeessa oli suolaa, mutta jätin pois
puolikas ruukkupersilja silppuna
Sekoita öljy, sinappi, etikka, sokeri, suola ja pippuri kulhossa. Sekoita joukkoon kuoritut ja pilkotut munat. Lisää lopuksi pieneksi silputut kaprikset, suolakurkut ja persilja. Sekoita ja anna makujen tasaantua ainakin puolisen tuntia.
Ei järin kaksisen tai herkullisen näköistä, mutta tämä uusi tuttavuus testataan toistekin. Ja kun surffailin, sitä suositeltiin myös esim. parsalle. Minä mieluummin ehkä testaan vaikka uusien perunoiden kanssa. Ja sitten se oli hyvää grillattujen kesäkurpitsojen kanssa. Niiden valmistamiseen lehdessä ohjeistettiin näin:
Grillatut kesäkurpitsat
2 isoa tai 4 pientä kesäkurpitsaa
1 rkl oliiviöljyä
½ tl suolaa
1/4 tl mustapippuria
Grillaa leikkuupintoja ensin kaksi minuuttia, käännä sitten paloja 90 astetta, niin saat pintaan ristikon. Grillaa myös kuperalle puolelle ristikko.
Sivele kurpitsat oliiviöljyllä ja mausta suolalla ja pippurilla.
Nälkä siirtyi taas toviksi.
Tervehdys ja iso kiitos mielenkiintoisesta voittolähetyksestä! Olen ehtinyt selailla vasta ”alkupaloja”, mutta kunhan pääsen viettämään rauhallista vapaapäivää mökille antaudun reseptien vietäväksi.
Minulle tulee taas pienen tauon jälkeen Glorian ruoka ja viini -lehti ja tässä viimeisessä numerossa oli todellakin useampi varmasti kokeiltava resepti. Mukavaa viikonloppua, minä jatkan ”itäsuomen-turneen” suunnittelua.
Rauhoitu, rauhoitu rakas Reija! Tekeminen ei tästä maailmasta lopu. Opettele tarkoituksella rauhoittumaan niin pienistäkin tekemisistä voi nauttia kunnolla. Itse teen työlistoja enää, kun on vieraita tulossa ja niistäkin yritän luopua. Kaiken ei tarvitse olla niin viimeisen päälle, itsekkin ja ystävät nauttivat enemmän kun huomaavat, ettei emäntäkään ole niin täydellinen kuin entisinä aikoina.
Anneli, mukava että arvontapalkinto ilahdutti. Oikeasti sait viimeisen mahdollisen LappItalian. Alkaa siis olla keräilyharvinaisuus (200 kpl:een painos). 😉
Itä-Suomen turnee? Jos Tertin kartano sattuu kohdalle, kannattaa pitopöytään lounaalla suunnata. Ja kaupassakin on ruokaihmisille kaikkea hyvää ja kaunista.
Marja, toki yritän. Minähän yritin olla kirjoittamatta koko listaa…. 😉 Sitä paitsi minä nautin kun saan rauhassa järjestellä ja touhuta. Paino sanalla rauhassa.
Viimeisen päälle en haluakaan, enkä osais/viitsisikään. Mutta järjestyksestä nautin. Ja sen tekemisestä ja siinä olosta. Ja silti olen ihan tolkuton pistämään tavaroita sekaisin. Eipähän lopu puuhastelu. 😀
Aurinkoisia päiviä toivotellen,…