Muistan serkkujeni keskinäisen FB-kommentoinnin tässä jokunen vuosi sitten. Toinen heistä ilmoitti eläkepäiviensä alkaneen, mihin toinen sitten vain totesi: ”Onneksi olkoon, mutta muista että kaikkea ei tarvitse ehtiä tehdä heti.” – Tuota minä olen tässä viikon koettanut itselleni hokea [paitsi että edelleen olen sitä mieltä, että enhän minä mihinkään eläkkeelle ole jäänyt. Pois töistä vain.]
Ja minä olen niiiiiin kovasti sinnitellyt, etten tekisi sellaista pukki-ja-oikeinmerkki-listaa [perheen sisäinen juttu] tai to-do -listaa tai työlistaa = tehtävien juttujen luetteloa. Ja tähän päivään asti se sinnittely onnistui. Tänään repsahdin ja kirjoitin (pitkän!) listan jutuista, jotka pitää muistaa tehdä, siivota, järjestää, järjestellä, päivittää, ottaa yhteyttä, blogata, lähettää hakemus, hoitaa pois päiväjärjestyksestä, saattaa ajantasalle, selvittää, ostaa, kokeilla, korjata, käydä, … Siis vasta tänään tuon piiiiitkän listan tein.
Ja siitä tietysti jotkin kohdat asianmukaiseen loppuun suorittamisen tilaan pyrin jo saamaan, tai jatkamaan jo aloitettuja ja pistämään uusia touhuja vireille. Ja ihan perussiivoustakin harrastelimme.
Itseänikin jo vähän huolettaa, että mitä sitten, kun tuossa listassa olevat kohdat kaikki on ensin merkitty pukki-merkilläosoituksena siitä, että homma on aloitettu, vireillä tai jossain muodossa ”teon alla”. Ja sitten kun kun homma on hoidettu, voin listan oikean reunan sarakkeeseen merkitä oikeinmerkin, mikä vapauttaa asian parista puuhastelusta. Ja tämä on suoraan äidin geeniperimästä ja esimerkistä opittu juttu.
Tällaista minun elämäni on. On liki aina ollut, ja näyttää vastakin olevan.
Paitsi että yksi kohta listassani on ”Opettele olemaan. Unohda!” 😀
Mihinpä sitä tiikeri raidoistaan pääsisi… Jos pukinmerkkien määrä alkaa huolettaa, niin ala tulkitsemaan niitä vaikkapa amerikkalaisen tavan mukaan. 😉
Pukin- ja oikeinmerkeistä tuli mieleen, että kuinkahan tarkasti niiden historiaa on tutkittu. Niiden käyttöhän lienee vanhoista kirkonkirjoista tms ”lähtöisin”? Sitkeästi nuo pienet asiat ovat kuitenkin eläneet vuosisatoja ja merkitykset muokkautuneet kulttuurien mukaan.
Erinomainen näkökulma asiaan, Erja! Kiitos. Todellakin voisi a) siirtyä amerikkalaiseen ”merkkijärjestelmään ja/tai b) lisätä listalleni ”tutki ja kirjoita artikkeli pukki- ja oikeinmerkkijärjestelmän synnystä”.
😀
Hei, oletko niputtanut samankaltaiset to-dot samaan nippuun? Näin saisit ne nopeammin ja tehokkaamin tehtyä! Sitten jäisi pidemmäksi loppuelämän ajaksi vapaata
Taije, luonnollisesti olen niputtanut. 😉 Mutta tavoitteena ei onneksi ole olla nopea. Tässähän on katsos parasta se että ei ole dead-linea. Vapaata on NYT!