Perjantaiaamu alkoi kokouksella. Perjantai-ilta kului samojen ihmisten (ja kymmenien muiden) kanssa Teatteri Riossa. Oli humanistisen tiedekunnan pikkujoulut. Erilainen konsepti kuin ennen. Menimme Teatteri Rioon. Söimme buffeesta jouluruoan, ei valittamista, mutta enpä nyt repeä mainesanoihinkaan. Kysyin tarjoilijalta, mistä ruoat tulevat: Ranelta. – Selevä. Ei Rane huono keitraaja ole, mutta – kuten sanottu – ei mitään ylenpalttista makusinfoniaa.
Mutta illan ”teatteri”: Ulla Tapanisen puolitoistatuntinen monologi ”Hämmennystä” oli erinomaisen viihdyttävä. Juttua riitti. Liki hengittämättä. Ja naurua. Ja kyllä siellä taustalla oli paljon asiaakin; aika lähellekin kolahti kun katselee, kuuntelee, elää äidin ja appivanhempien, omaakin, vanhenemista.
Oulussa näytti pitkin kevättä olevan vielä esityksiä, voisinpa vaikka suositella. Syömässä kannattaa ehkä käydä jossain muualla. 😉
Joka tapauksessa paljon kehnompiakin akateemisia pikkujouluja on vietetty. Jo nyt olen iloinen, etten sittenkään lyöttäytynyt jatkoille lähtevään porukkaan. Sillä huomenna on Suuri Leivontapäivä. Tai ulkoilupäivä. Ehkä voisin tehdä jotain asian nimeltä ”joululahjat” eteen.
Ja tästä suoraan aasinsiltana muistutan, että sunnuntain illansuuhun asti on vielä aikaa osallistua Jouluarvontaan! Kerro jouluruokamuistosi tai se mikä maku tai tuoksu tuo sinulle joulun. Palkintona oleva kalenteri tuli jo toissapäivänä postissa… Osallistuminen kannattaa aina: KLIKS
Ja toinen vinkki: vanhat jouluruokasivuni ovat taas auki. Hieman myötähäpeää itseäni kohtaan hoksautan, että joulusivuilla (kuten sanottu vähän vanhentuneilla) on paljon mukavia jouluruoka -ja -viini ohjeita ja vinkkejä https://www.satokangas.fi/blogi/joulusivut/
Huomenna tuoreempaa…
Ai niin, kuinka verratonta, että sataa lunta. White Christmas? Olisipa mukava.
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
JOULUKALENTERI
Hauskaa, kun on ollut hauskaa!
Mitä joulusivuihin/hisi tulee, printtasin rva psolle 5 min sitten ”presehtin” joka alkaa: ”1/2 kg porkkanoita, 1/2 kg lanttua, 200 g mukula/juuriselleriä…” Rekommenderas!
Jouluruukkua rva pso siis aikoo valmistaa. Me nautimme siitä jo viime viikonloppuna, ja tosiaankin tein sen tuoreista yrteistä. Sellaistakin versiota kannattaa kokeilla joskus.