Minä: Tuutteko te viikonloppuna syömään?
Juniori: Joo, eiköhän.
M.: Lau vai su?
J.:Sundaagi.
M.: Selevä.
Hetken kuluttua…
J.: Mitä aattelit valmistaa? 🙂
M.: Enpä vielä tiiä… Oisko ehdotuksia?
J. : Jottain lihhaa tietysti. Ja ehkä jotain caesarin tyyppistä perussalaattia. Ja jotain huippugourmet jälkkkäriä.
M.: Tämä helepotti. Selevät sävelet. Saamanne pitää.
J.: Aika laajan skaalan annoin, mutta kai se siitä….
M.: No problemo.
Se on hyvä, että poika tietää, mitä haluaa. Niinpä sitten eilen hain valtavan naudanpaistikimpaleen, jonka pistin yöksi leivinuuniin. Tuli nyhtönautaa. Lisäksi ohra+riisi risottoa. ja sitten sitä ”caeser-tyyppistä perussalaattia” ja alkuun eilistä lohipiirakkaa, joka kuten arvelinkin oli tänään kylmänä parempaa kuin eilen lämpimänä.
Ja jälkkäriksi ”jotain huippugourmet jälkkäriä”. Juniori tykkää kovasti leipäjuusto-hilla-jälkkäristä. Siispä sitä.
Ja teinpä vielä aamupäivällä kuppikakkuja. Kinuskikissan uudesta leivontakirjasta bongasin Daim-muffinsit. Jopas oli kaloria toisensa perään ja vierekkäin. Ja niin hyviä. Tehdessä ajattelin, jotta tulee varmasti ylimakeita, mutta nope. Suklaisia hyviä pikku kakkusia olivat. Vaikka joulupöytään.
Kuorrutetut Daim-muffinsit
12 kpl isoja, 15-20 kpl pienempiä
200 g Daim-maitosuklaata (Marabou)
150 g voita
1 ½ dl sokeria
2 munaa
3 ½ dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
2 ½ rkl kaakaojauhetta
1 ½ dl maitoa tai kermaa
Leikkaa puolet suklaalevystä rouheeksi. Vaahdota voi ja sokeri. Lisää munat yksitellen. Yhdistä kuivat aineet ja sekoita taikinaan vuorotellen maidon/kerman kanssa. Lisää lopuksi suklaarouhe.
Nosta lusikalla nokare taikinaa muffinssivuokaan, aseta päälle yksi suklaapala sydämeksi ja peitä taikinalla. Paista 225 asteessa 12-15 minuuttia.
Ja sitten vielä päälle makoisa kuorrutus.
1½ isoa (á 56 g) Daim-patukkaa
100 g voita
1½ dl tomusokeria
1 muna
Leikkaa Daim-patukat rouheeksi. Sulata voi kattilassa. Ota kattila liedeltä. Lisää tomusokeri ja muna hyvin sekoittaen. Lisää Daim-rouhe, ja siirrä kattila takaisin liedelle ja sekoittele koko ajan. Kun seos pulpahtaa ensimmäisen kerran, ota pois ja upota kattila kylmään veteen. Nosta sitten jääkaappiin jäähtymään ja anna jähmettyä siten, ettei se enää valu. Levitä kuorrutetta muffareiden päälle.
Ja safkan ohessa suoritimme arvonnan! Viime sunnuntaina kyselin viinimuistoja ja kuusi dramaattista, mukavaa ja maistuvaa muisteloa kommentteihin kertyi: Satu, Koivu, Erja, Taije, Katri H. ja hukka kertoivat omat muistonsa. Kiitos kaikille muistojen jakamisesta! Osallistuneiden kesken suoritettiin arvonta, jossa palkintona ”pieni jouluylläri”. Pehtoori ja Juniori toimivat virallisina valvojina ja Miniä onnettarena:
(äänet päälle!)
Onnea voittajalle! 😉 Lieneekö minulla oikea osoite? B13-loppuosa? Pienen jouluyllärin pistän postiin… 😉
Jihuu! Minullahan on hyvä tuuri näissä arvonnoissasi! 🙂 Osoite vaikuttaa olevan ihan oikea.
Onni suosii rohkeaa… jollei osallistu ei voi voittaa. Sinä osallistuit [kiitos], ja voitit [onneksi olkoon]. 😀