No nyt on kaikki valmiina! Kesän 2014 Kalaasit alkakoon!
Laitanpa tähän virtuaalisesti vähän tunnelmia, näkymiä…
Juhlapäivän aamuna Festassa näytti tältä.
Oikeastaan aika valtava määrä astioita tarvitaan, semminkin kun keksin taas kaikkia pikkuruokia tarjottavaksi.
Ja tylsän näköisestä siikatartaristakin tuli ihan vekkuli ruoka, eikö? 🙂
Kuten näette plaseerauskortteja ei ole! Kuten jo keskiviikkona kerroin, keksimme uuden tavan sijoittaa kuusi pariskuntaa (meillä on vakipaikat pöydän päissä) paikoilleen.
Päätimme pitää pikaisen ”plaseeurauskisan” kekkereiden aluksi. Kisan teema on ruokateemaa (Pohjoismainen, suomalainen keittiö) muokaillen Suomeen liittyvä, ja sitten meidän porukkaamme (Gruppo San Lorenzo) liittyviä muutamia kysymyksiä. Se joka ensimmäisenä vastaa oikein, saa ensimmäisenä valita paikkansa, toiseen kysymykseen ekana oikein vastannut seuraavana jne. ..
Kokeilehan (googlaamatta), moneenko osaat vastata. (voin huomenissa postailla oikeat vastaukset 🙂 ) – Tässä virtuaaliskabassa ei nyt valitettavasti ole palkintoja 🙁
1. Milloin on Suomen lipun päivä?
2. Mikä on Suomen kansalliseläin?
3. Monennetko kalaasit nämä ovat?
4. Suomen tanssilavoilla, ravintoloissa, radiossa eniten soitettu kappale 2000-luvulla (ja ilmeisesti kautta aikojen)?
5. Montako säkeistöä on Suomen kansallislaulussa?
6. Montako Pyhän Laurin kirkkoa on Suomessa?
7. Millä vuosisadalla Suomessa alettiin käyttää haarukkaa?
8. Mikä on Suomen kansalliskala?
9. Montako Michelin tähti -ravintolaa on Suomessa tällä hetkellä?
10. Kansalliskoira?
11. Mikä on eniten ostettu automerkki/tyyppi vuonna 2013?
12. Missä maassa tuotettua viiniä juodaan Suomessa eniten (Alkon tilaston mukaan)?
13. Suomen kansallispuu?
Ja pistänpä tähän vielä menunkin, – Oulun murteella sen koetin vääntää. Pahaltahan se kuulostaa. Murre siis. Toivottavasti ei menu.
Menu
Kylymää kurkku-yrtti-keittua ja raksuja
Sitruunaista mätivaahtua
Siikatartaria
Kuhacevicheä
Jokirapuja omatekosesa soosisa
Pikkusia Toast Skageneita
Riimiporua ja sipulihilloketta
Saaristolaisleipää
Kukkolavorssenin näkkäriä
Paahettua voita ja suolakitteistä voita
Siikaa hiilirillistä
Kanttarellikastiketta
Yrtti-kermaviilikastiketta
Uusija pottuja
Hölskykurkkuja
(Viskaalin rillimakkaroita jos jollaki on lihanhimo :))
Juustua, hillua ja keksejä
(morbier, pecorino, gouda)
Mustikkakukkua ja vaniljakastiketta
Mansikoita ja likköörikermavaahtua, paahettua valakosuklaata
Kahavia
Mozartin tumma suklaa -likkööriä tai Nonnii-amarua
Eikä, huippu tuo menu Oulun murteella! Pidän erityisesti artikkeleista vaahtua, juustua ja hillua. Huomaan, että kolme Savossa asuttua vuotta alkavat vaikuttaa ainakin siinä kohtaa, että ostan nykyään maitoo (melkein savolaisten kahdella teellä) enkä maitua. Tytärkin ”lukee” aina kauppalapusta: ”maittoo, leipää, makkaRaa” 😀 Mittee meillä ei sentään vielä sanota, saa nähdä, mitä tuo Savossa syntynyt lapsukainen vielä keksii….!
Vaahtua, juustua ja hillua kelpasivat. 😉
Murteet on rikkaus, Savon murre on lapselle ominta, anna revitellä… 😉
En kyllä tiiä oisko istumapaikkaa noilla kysymyksillä ja omilla vastauksillani löytynyt > tai siis oishan se viimeinen vapaa paikka löytänyt sitten omistajansa 🙂
Ei kuule, Taije, meinanneet muutkaan löytää, eikä se johtunut siitä etteivät olisi osanneet kysymyksiin vastata, vaan eivät osanneet päättää mihin istumaan haluavat. 😉