Todellinen citybreak meillä oli. Vajaa kaksi vuorokautta Helsingissä tuntui pidemmältäkin lomaselta, eikä se tarkoita pitkästymistä, vaan sitä, että niin monenlaista ehdittiin ja elettiin.
Kotioloissa tahtoo olla, etten paljon iltaisin, iltojen hämärryttyä, yön tullessa, ole ulkona, en ainakaan kävelemässä, enkä kameran kanssa, mutta eilen ja toissa iltana niin tuli tehtyä.
(klikkaa kuvat isommiksi)
Tänään jo aamupäivällä lensimme kotiin, siis vielä sunnuntaikin lomaa! Ja lämmintä. Kuinka ihanaa…
Kotona taas paikka otettu haltuun: Skype Meksikoon, puhelu Caritakseen ja nuoripari kävi syömässä*. Palikat paikoillaan. Huominen työpäivä tavallisesta poikkeava, pitäisi pieni puhekin tässä vielä tehdä. Muun muassa.
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
* tuohon liittyen – pitkästä aikaa yksi resepti …
Kanttarellicrepsit
(yläkuvassa kylläkin on tonnikala-raejuusto-täytteisiä)
Crêpes-taikina
5 dl maitoa
4 munaa
4–5 dl jauhoja
40 g voita
1 tl suolaa
Sulata voi ja jäähdytä se. Riko munat ja sekoita maitoon. Lisää jauhot ja suola.Laita taikina jääkaappiin turpoamaan tunniksi. Ennen paistoa lisää sulatettu voi. Paista isossa pannussa 12 crepsiä ja jätä jäähtymään.
Täyte
litra kanttarelleja
2–3 rkl voita
1 rkl vehnäjauhoja
(Fondia ja vettä)
1 prk ruokakermaa
Kanttarelli-tuorejuustoa, Aura-murua, emmentalia
Huuhdo kanttarellit, valuta ja laita kuumaan pannuun/teflonkattilaan, sekoittele niin kauan, että neste haihtuu. Lisää 2–3 rkl voita, sekoittele, lisää ruokalusikallinen vehnäjauhoja ja anna kypsyä tovi. Lisää joukkoon ruokakermaa purkillinen, ehkä vettä (tai lisää kermaa) ja kasvis- tai kanafondia. Keittele miedolla lämmöllä vartin verran. Mausta suolalla ja (musta/valko)pippurilla. Kanttarelli-tuorejuusto tai Aura-murut sopivat myös makuun…
Laita jokaiselle räiskäleelle pari, kolme ruokalusikallista muhennosta ja kääri rullalle (tai tee kolmionyyttejä) ja laita saumapuoli alaspäin uunipannulle, pinnalle vähän emmental-raastetta ja sitten kuumaan uuniin (225 C) kuorruttumaan.
Syyskesän lemppariruoka on siinä. Enkä missään välissä väittänytkään, että on kevyttä.
Oi joi, nämä menee testiin ensi viikonloppuna. Kiitos!
Ne onkin juuri elokuun ruokaa… Kirjoittelin tuon ohjeen ”lonkalta” joten tuon nesteen (kerman/kasvisliemen) kanssa katso sopiva koostumus tehdessäsi. 😉
No voi ryökäle, ei kanttarelleja koko kaupungissa, kun on ollut niin kuivaa! No, toisella kertaa sitten. Sateita odotellessa…;)
No hö! Onpas siellä Savossa kurjaa – – Juuri tuossa illansuussa tein kanttarellikastiketta… . 😉