Ei varsinaisesti efterdagen, mutta sellainen ”juhlien jälkeen” -olo kuitenkin.
Eilen oli paistinkääntäjien Barbeque-partyt, joista kotiuduimme hiukan ennen puolta yötä. Joista ei ruokaa eikä juomaa puuttunut. Joissa seura oli ensiluokkaista, joissa oli kesä, joissa oli koko illan erinomaista ohjelmaa, mutta ei sittenkään liikaa, joissa oli vaikea muistaa, että Kuusamon tie oli muutaman kymmenen metrin päässä, joissa viskiä oli sekä pää- että jälkiruoassa ja silti molemmat olivat erinomaisia.
Kaiken ulkona tehdyn, grillatun lisäksi oli monia erilaisia lisukkeita, salaatteja, sipulihilloketta, marinoituja paprikoita… kaikkea.
Tämän allaolevan suklaakakun päällä muruset ovat paahdettua valkosuklaata (ohje kerrottiin meille, – minä aion kokeilla, kerron sitten) ja ohessa oli viskimarinoituja mansikoita, ei kuulosta ehkä ykkösherkulta, mutta oli. Palaan siihenkin heti ensi viikonlopppuna.
Amerikan malliin oli barbeque-herkkuja, eikä siinä vielä kaikki! Rock´n´roll soi ja sai tanssimaan: Converset ja asfaltti ovat oivallinen yhdistelmä sen kannalta! 😀 Buickin ja Fordin vuosimallia -29 kyytiä oli tarjolla ja oli tietysti kokeiltava!
Kontrastin eiliseen on tehnyt sää: herätessä satoi, aamunpäivän satoi, nyt on muuten vain syksyisen oloinen keli. Kontrasti eiliseen sikälikin, että aikaansaaminen olennaisesti vähäisempää. Äänestänytkin olin ennakkoon, ja päikkärit on otettu ihan että jaksaa pelin vielä katsoa. Ja jotain kuitenkin. mm. sivustollinen kuvia eilisistä kekkereistä.
Ja eihän aina tarvi tehdä.
~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Edit 26.5. klo 2045. Ei noissa ribseissä ja mansikoissa mitään viskiä ollut makua antamassa! Se oli rommia. Minä jo mietinkin. Eikä sitten ihmekään että pidin. Rommista (Bacardista) pidin varsinkin nuorempan enemmänkin. 😉 Mutta minä palaa tähän vielä …
Vaikka kuvasi olenkin katsonut päiväin läpi, niin kommentointi on jäänyt vähille. Pahuksen kirjaprojekti, joka on nyt loppukirivaiheessa ja syö voimaa kaikelta muulta ”harrastelulta”. Pakko nyt oli kyseenalaistaa kuitenkin kirjoituksesi ”viskiä oli sekä pää- että jälkiruoassa ja silti molemmat olivat erinomaisia”. Mitäs ihmeellistä siinä on? 😉
Heitän samalla sinulle haasteen: http://kuopionkameraseura.org/dfm
Ei muuta kuin ilmoittautumaan, vaikka me ei olla tätä erityisesti mainostettu, niin tänä vuonna voi osallistua myös etänä! Itse osallistun tällä kertaa 6h maratonille. Syy siihen miksi valitsin 6h 48 sijaan, on sama kuin kommentoimattomuudelleni, deadline sattuu juuri samalle viikonlopulle.
Väitöskirjaprojekteilla (ja muillakin töillä) on kiusallinen tapa viedä aikaa muulta, mutta sinullahan tuo näyttää jo todella olevan loppusuora meneillään.
Kiitos kovasti kuvahaasteesta: kävin heti katsomassa, ja muistan kyllä kuka viime vuonna voitti ja muistan kuinka hyviä kuvia oli kaikilla niillä, jotka tulivat jälkeesikin. Mutta silti: olisi kyllä ehkä kiva harkita. Taidan osallistua ainakin itsekseni. On minullakin ollut tässä kaikenmoista, ja kuvaaminen on jäänyt ihan vaan räpsimiseksi, ei mitään kehittävää ole tullut harjoiteltua.
Mitä viskiin tulee, niin ei sellaiselle joka pitää viskin mausta tietenkään ole mitään ihmeellistä siinä että se sopii sekä ribsien että mansikoiden sekaan, mutta kun minä en mitään alkoholijuomaa heti konjakin jälkeen ihoa niin paljon kuin viskiä, niin ymmärtänet ihmetykseni.
Reipasta alkavaa loppurutistusviikkoa!