Lehdessä luki, että nyt voisi olla revontulia näkyvissä. Koko maassa olisi mahdollista nähdä tähtisumua, tai siis aurinkomyrsky! Ja heti minussa herää hillitön ikävä pohjoiseen! Että kannattaisi ensin, ennen kuin kuvittelee ottavansa vuosisadan komeimmat revontulikuvat, harjoitella laajakulman kanssa, varmistaa, että taivas on tähdessä, asetella jalusta ja itsensä pohjoiseen päin aukeavan aukeaman reunalle. Paras ajankohta olisi ennen puolta yötä.
Muistan kuinka niitä usein olen nähnyt. Joskus kuvannutkin, – ja haluaisin taas yrittää.
Auroras Now (elikkäs netin revontulivahti) näyttää, että Kilpisjärvellä ja Utsjoella todella magneettikenttä värähtelee, aurinkomyrsky (kiehtova ilmaus!!) on lähellä. Vielä tarkistan netistä, että NASAkin on todella perunut jotain suunnattoman tärkeää mittausta ja koetta, koska juuri NYT aurinkomyrsky ja revontulet saavuttavat maan.
Ja mitä on todellisuus? Oulussa käy vihmova tuuli, on pakkasta ja pimeää, on ihan hiton kylmää [ei, en valita, kerron vain tosiasiat, ja pakkastahan on odotettu, – älä ihminen valita!] joten ei tule pieneen mieleenkään lähteä tuonne ulos jalustan kanssa tai ilman etsimään taivaankaaresta revontulia. Jos niitä on, niin olkoot!
Tämä perjantai-ilta on tehty ihan muista asioista kuin revontulten kuvaamisesta.
Viini nimeltä Pehtoorin nimikkohöyry? Yritin taas nauttia Sauvignon Blanc -rypäleestä tehdystä viinistä, mutta kyllä ”Pecan” sai enimmät nauttia, huolimatta siitä että ruokana oli kalaa, ei viini ollut minulle mikään erikoinen ilon aihe. Nimikkoviinin mies piti siitä. Sanoi, että oli hyvää, aika voimallista, mutta hyvää. Siis te, jotka SB-viineistä pidätte, tässä vinkki.
Ja ruokana oli? Oli lohta. Suola/voileipäkurkku on lohen kanssa oivallista. Kuin myös pintaan sivelty hunajasinappi. Kaikenmoista sitä tulee ”pikaistuksissaan” (lue: nälissään) kokeiltua. Mutta ei huono: sinappi ja suolakurkut lohen kanssa ovat hyvä yhdistelmä.
Nämä ovat kirjoituspöydällä odottamassa … toivottavasti ennen sunnuntai-illan päättymistä ovat ”käsitellyt”.
Niitä ennen kuitenkin tutustun tähän. Joku roti pitää olla viikonlopussakin.
Huomiseksi pitäisi kehitellä viemiseksi nyyttäriruokakin…. Onhan minulla visio…
Kiitos taviskeittiölle suopeasta vinkistä!
Juuri päättyneellä iltapalalla (varhaisbrunssilla?) perheyhteisömme nautti ohjettasi soveltaen lämminsavulohta kahdella sinapilla (Dijon & Home made) ja suolakurkulla höystäen.
Palan painikkeeksi emme löytäneet Pehtoorin S. Blancia; jouduimme tyytymään vakuumikorkin alla levänneeseen Syrah, Cabernet, Malbec -sekoitepunkkuun.
Nyt ei yöllä ”surma riitele!”*
*edesmenneen tätini perustelu iltasyömingeille
Iltapala päättyi puoli kolmelta yöllä! Todellakin minä ehkä puhuisin varhaisbrunssista. Hienoa ettei ”surma riitele” Koskaan en ole tuollaista sanontaa kuullut. Jännä.