Olin vuosituhannen vaihteessa viisi, kuusi vuotta Museoyhdistyksen johtokunnassa, ja yhdistyksen puheenjohtajanakin kolme, neljä vuotta. Kokoonnuimme noin joka toinen kuukausi, eikä me mitään kokouspalkkioita nostettu. Mutta joka kerta kokouksissa oli baakkelsikahvit.  Tai enkkomikahavithan ne Oulun murteella oli: kahavia ja nisua, leivoksia tai kakkua. Sihteeri tai puheenjohtaja kävi kokoukseen tullessa Nisu- ja Sokurileipomosta tai Huoviselta ostamassa.

Nyt olen ollut kohta kolme vuotta Paistinkääntäjien voutineuvostossa tiedottajan hommassa. Mekin kokoonnumme noin joka toinen kuukausi, eikä paistinkääntäjätkään mitään palkkioita  saa. Ja on meillä aika usein pullakahvitkin, mutta lähes joka kerta on kokouksissa myös jotain ruokaa, iltapalaa tai illallinen. Tänään kokouskutsussa luki että ”nautitaan kevyt illallinen”. Ei hassumpaa. Kun olin aamulla jo seitsemän jälkeen kotoa lähtenyt, duunista suoraan Caritakseen ajellut ja sieltä kokoukseen, ei moinen kevyt illallinen (tatticappuccino ja muikunmätitoast, Inarin nieriä ja mesimarjajäädyke) todellakaan ollut huono kannustin kokouksen pitoon.

Kannattaa hieman valita, mitä harrastaa, millaisiin luottamustehtäviin suostuu 🙂

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

JOULUKALENTERI

3_1

3-2104

2 Comments

  1. Arvoisa muikunmätitaiteilija!

    Ikonilampukka? (joulukalenterin 3. päivän kuva 2/2)

    Vai että mesimarjajäädykettä! Tasan ei käy… Omalla urallani järjestöjyränä johtokunnan, hallituksen tms. kokouksissa saa y l e e n s ä tyytyä kahviin/teehen ja pullaan.

    Päivitys kolmen kansalaisjärjestön puheenjohtajaloukustani:

    Järjestö #1. Hallituksen kokouksia 4 – 6 /vuosi. Tarjoilu: koufeidu/čuajuo da bulkazii.

    Järjestö #2. Hallituksen kokouksia 2 – 4 /vuosi. Tarjoilu: ks. ed., lisäksi ehkä piirualoi.

    Järjestö #3. Johtokunnan kokouksia 10 – 12 /vuosi. Tarjoilu: A nimidä.

    Olipa unohtua! Järjestö #4. Hallituksen (valtakunnallinen) kokouksia 6 – 8 /vuosi. LOUNASTARJOILU!

    Järjestö #5. Hallituksen kokouksia 3 – 4/vuosi. Tarjoilu vaihtelee. Kun jäsenten kotona, (jopa) sauna, olutta, valkoviiniä, punaviiniä yms.; tällöin usein MYÖS kevyt illallinen.

    Ohjeeni kaikille järjestöissä toimiville: Gondolkozz globálisan – cselekedj lokálisan!

  2. Järjestöjyrä todellakin olet! Googlen translater ei unkarinkielistä globalisaatio – lokalisaatio -ohjettasi ehkä ihan oikein kääntänyt, mutta minusta se sopii muuhunkin toimintaan kuin järjestötoimintaan.

    Joulukalenterikuva: ikonisimpukka? hmmm .. enpä kyllä ihan sellaisena ole sitä osannut pitää. Saimme sen pari vuotta sitten pehtoorin sisarelta kun tulivat miehensä kanssa mökille. Kamarin ikkunassa olen sitä tykännyt sydäntalvisin pitää….

Jokainen kommentti on ilo!