Aamu niin verkkainen, että olin ryhtyä keittelemään riisipuuroa. Ei tarvetta lähteä mihinkään, ei edes lenkille. Itselleni selittelin, että eilen ja toissa päivänä tuli käveltyä niiiin paljon, että voin tänään fuskata, jättää sunnuntailenkin tekemättä, kieltäytyä lähtemästä tuuliseen aamuun. Laiskasti millekään ryhdyin, kummasti vielä viipyilen eilisessä. Mietin menneitä, [enkö työksenikin?] ja pikkuhiljaa saan koneen käyntiin, pikku hiljaa jollekin ryhdyn.
Iltapäivällä jo innostuin.
Meillä oli sitten tänään tämän vuoden joulukinkku. Tein possurullan ajatuksella ”täytetään sillä mitä kaapista löytyy”. Ei ollenkaan huonosti mätsänneet sinihomejuusto, yrtit, aurinkokuivatut tomaatit, tuorejuuston jämät.
Kun kerran oli ”kinkkua” testautin pehtoorilla myös jouluoluen, maistoinpa itsekin, ja jo vain oli hyvää olutta. Makeaa, pehmeää, eikä runsaahkot prosentit maistuneet väkevänä… Belgialainen, liki hellyyttävään pulloon pistetty jouluolut oli kyllä tavattoman hyvää… http://www.alko.fi/tuotteet/787404/?fromsearch=true Ei ole meidän vahvuusaluetta nämä oluet, mutta äärimmäisen satunnaisille maistelijoille maistui.
Ja kaikki te, jotka ette ole Oulun alueella ja jotka haluatte joulupöytäänne jotain vähän tavallisuudesta poikkeavaa, te joilla on Alkossa tätä viiniä, käykää ihmeessä hakemassa pois. Me ostimme jo pari viikkoa sitten Oulun viimeisen, eikä sitä tänne saa lisää enää tilaamallakaan… joten Rovaniemi, Helsinki, Tampere, Jyväskylä, Turku, nauttikaapa! Cabernet Franc Kanadasta, ja kylläpäs on hedelmäinen, hieno, tyylikäs viini. Juhlaviini. Jouluviini. Eikä hyljeksittävä seikka ole sekään, että etiketti on tavattoman tyylikäs.
No niin, ja tänään jälkkkäriksi pullaa, – pulla lohduttaa totesi esimies reilut yhdeksän vuotta sitten. Niin se tekee, ja pulla on hyvää. Nyt on pieniä puustisia jouluksi, uudeksi vuodeksikin mökille. Ei ole pikkupuustiset vain Pågensin yksinoikeus, – sitä paitsi näissä on paljon kardemummaa, kanelia, sokeria, voita… hyviä ovat.
Kohta soittaa lapsi Meksikosta! Kohta. 😉
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
JOULUKALENTERI
Mielenkiintoinen uusi oluttuttavuus, mutta jo on hurja vaahto! Tulee mieleen yhden opiskelukaverin keitokset… Se teki ensimmäistä kertaa kotitekoista olutta luulen, että olueen saa lisää prosentteja sillä kun pistää pari ylimääräistä lusikallista sokeria pulloon pullotusvaiheessa. Prosenteista en osaa sanoa, koska olutta ei voinut juoda, niin paljon se vaahtosi. Kaadoinkin kaverin tarjoaman oluen lavuaariin ja vaahto nousi jopa lavuaarin laidoista yli! 🙂
Vaahtoa oli tässäkin tuttavuudessa, mutta ei tarvinnut lavuaariin kaadella. Kokeilehan sinäkin tätä. Possunlihalle kyllä passasi oikein hyvin, – varsinkin jos oluesta pitää ja niiden päälle ymmärtää. Minä viehätyin tuohon tonttupulloon – mikä osoittaa asiantuntijuutta ja valinnan perusteita oikein hyvin. 😉 Mutta siis: makukin hyvä.