Olenpas vastoin tapojani tehnyt yhden uuden uudenvuodenlupauksen. Teen kuvakirjan tästä vuodesta. Jokaisen kuukauden highlighteja tai tavanomaisuuksia kuvailen; muutaman sivullisen verran kuvaan jotain omasta ja perheen elämästä ja sitten teen niistä (Ifolorilla tai muulla kuvapalvelulla) kuvakirjan. Onhan minulla tämä blogi jo päiväkirjana, mutta enhän minä tänne juuri henkilökuvia laittele, en niitä ainutkertaisia juttuja nettiin tulosta. Paljonhan tänne kirjoittelen, paljon kuviakin laitan, mutta se ”elämä” ei ehkä näy ihan todellisena… Niinpä nyt aloitan tai ainakin yhden vuoden tallennan järjestelmällisesti jotain jokaisesta kuukaudesta.
Ajatus on kypsynyt tässä kun tein (syksyllä ja ) joulun alla kuvakirjaa meidän viime toukokuusta. Meidän Umbrian matkastamme tein liki satasivuisen kuva(ja teksti)kirjan lahjaksi nuorisolle ja ystäville, kaikille niille, jotka Villa Francossa luonamme kävivät (= kahdeksan kirjaa yhteensä).
Yläkuvassa meidän makkari, alhaalla keittiö.
Perkasin 3000 kuvaa ja niistä noin 300 kelpuutin muokkauksen jälkeen kirjaan, ja editoin blogimerkinnät vihkoseksi, 50-sivuiseksi matkapäiväkirjaksi (täällä se on) ja lisäksi laitoin kuvasivustolle liki 600 kuvaa koko matkalta. Videopätkä talolta on vielä julkaisematta mutta tullenee piakkoin….
Umbrian matkasivu matkapäiväkirjoineen ja kuvalinkkeineen on täällä. Sieltä pääset myös kuvapankkiin: tervetuloa kevääseen ja valoon: KLIKS.
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Uutena vuonna Espanjassa syödään viinirypäleitä muodossa jos toisessa. Ei ihme. Ovatkin nyt erinomaisen hyviä. Josko tarvitset loppiaiseksi hyvän jälkkäriohjeen niin kokeilehan tästä… Edellyttäen ettei tipaton tammikuu ole alkanut…
Viinirypälesalaatti
1 kg tummia ja vaaleita rypäleitä
4 dl vettä
1½–2 dl sokeria
2 kanelitankoa
1 dl sitruslikööriä
kastike
300 g ranskankermaa
½ dl sokeria
2–3 rkl sitruslikööriä
Irrota rypäleet tertuista, pese ne ja aseta lasimaljaan. Keitä vettä, sokeria ja kanelitankoja noin 15 minuuttia. Mausta liemi liköörillä ja kaada kuumana rypäleiden päälle. Anna maustua viileässä pari tuntia. Vatkaa ranskankerma ja sokeri pehmeäksi vaahdoksi ja mausta kastike liköörillä ja tarjoile se erikseen.
No huh, onpa ollut melkoinen urakka noissa kuvakirjoissa! Lahjan saajat osaavat varmasti arvostaa panostustasi. Ei ihme, että tarvitsit lomalla hierojaa! Meillä on rästissä vuosien 2011 ja 2012 kirjat sekä pari matkakirjaa. Onneksi joku muu osaa tehdä sata kertaa hienompia kirjoja, joten eivät ole minun hommalistalla nuo rästit 😉
Urakkaa oli, mutta sellaista puuhaa, josta tykkään. Ja tuleepahan kuvausharrastukseen lisää mielekkyyttä…
Minullakin vielä kuvien kanssa rästejä, eikä meillä niitä kyllä muut hoitele … Nyt kun olen puolipäivää täällä duunissa ollut, tuntuu, ettei nuo kotirästit ainakaan pariin kuukauteen saa mitään huomiota osakseen ;(
Ihanat lahjat olet saanut matkakumppaneille. Vaikka olisi kuvat ja teksti valmiina, niin aikaa vie. Mutta vastaan ottajat arvostavat se on selvä!
Irma, ahkerana kuvaajana tiedät millaista on perata ja muokata tuhansien kuvien kansioita. Mutta – kuten sanottu – tekeminen ja antaminen on mukavaa. 😉