On väitöskirjantekijöitä ja on väitöskirjantekijöitä. Sellaisia jotka väitöskirjantekijöiksi haluavat ja joista sellaisiksi ei ole ja sitten on sellaisia, jotka eivät väitöskirjantekijöiksi halua, mutta joita sellaisiksi kysellään. Kryptistä? No niin on ollut tämä päiväkin. Ajatus oli lähteä ajoissa töistä hoitelemaan pankkiasioita, mutta eihän se onnistunut. Caritakseen kuitenkin ehdin sovitusti ja sitten kun lähempänä kuutta kotiin ajelin olin jo tautisen nälkäinen.
Sattuipa niin, että oikeasti olin unohtanut syödä eväät ja aamiaisesta oli liki kellonympärys aikaa. Ja mitä moisesta seuraa? Kaikenlaista pientä napostelua olen tässä tunnin verran harrastanut. Ei hyvä. Ja olen toivonut että olisi ollut pakastimessa tällainen paketti.
Viime viikonloppuna kokeilimme näitä Stockan pakastealtaasta löytyviä dim sumeja…
Paketillisesta tuli näin paljon. Nuo kolmiot olivat minusta eniten eines-ruoan makuisia [mikä tarkoittaa etten pitänyt kovinkaan paljoa], mutta kaikkinensa 11 euron paketiksi ihan hyvä setti. Kymmenen minuuttia uunissa ja paljon hyviä pieniä syötäviä kahdelle. Altaassa oli myös pienempiä paketteja, joissa oli vain yhtä sorttia noista… ehkä ensi kerralla otan noita oikeassa reunassa olevia katka-frittejä paketillisen, ne olivat parhaita. Roope Ankan rahapussin näköiset nyytit sisälsivät mustekalaa? ja niistä pidin myös.
Minä olen kahdella Kiinan reissulla oppinut dim sumi -friikiksi. (klikkaa isommaksi niin näet miten monenlaisia niitä voikaan olla)
Enhän ole väittänytkään, että ne olisivat mitään kevyttä ruokaa, mutta… ihania ne ovat. Ihan omanlaisiaan, ja ehkä parhaita ikinä, oli Xian´ssa. Ehkä siellä oli muutakin mikä teki tunnelmasta ainutalaatuisen. Ks. kuvat.
Ja sitten kun aasialaisiin pieniin syömisiin päästiin, ja on perjantain aatto, niin kerronpas että Oulun Puistolassa on perjantaisin sushi-päivä. Niitä saa luonnollisesti kotiinkin. Sushit ovat ”erilaisia”, ne vaihtelevat viikottain, niissä ei ole jääkaapin makua ja riisiä juuri oikeanlaista. Ne ovat hyviä, etten väittäisi jopa erinomaisiksi. Muutaman kerran pehtoori on niillä perjantaina yllättänyt. Nämä kuvat ovat marraskuun ylläristä…
Nyt kun ei ole noita – niin haen … haen mitä? Riisikakkuja? Kuivattuja mustikoita, ehkä pieni nokare jäätelöä, tai sittenkin oikea viipale saaristolaisleipää jossa on päällä suolaista voita ja Polar-juustoa.
Parahin Napostelija:
Nokian nousu tasaantui 10.8 %:iin.
”Dim sum”!? Klikkasin Pikkujättiläistä ja totesin, että monenmoista mahtuu Dimin perheeseen.
Löysin sieltä mm. ”Feng zhaon”. Ehkä sitä ei ollut Stockan nyyteissä, mutta se voisi kyllä maistua Mielensäpahoittajallekin: ”Minä syön kaikkea mistä minut on tehty.” (…ruskeakastike, s. 107)
Tiedän, että herkkusuisuutesi on vienyt Sinut myös sellaisten lautasten ääreen, joita keskiverto peräkamarin poika kavahtaa. Onko jotain sellaista, mahdollisesti jopa gurmeena tarjottavaa, jota et suostu suuhusi lusikoimaan?
Kysyy nimim. ”Pässinkiveksiä, lehmän mahalaukkua ja broilerin rauhasmahoja nuorna miesnä syönyt.*”
*kaupunkilainen since 1.1.2013
PS Feng zhao näyttää tältä:
http://en.wikipedia.org/wiki/File:Chicken_feet_packaged.jpg
Koivu kyselit: ”Onko jotain sellaista, mahdollisesti jopa gurmeena tarjottavaa, jota et suostu suuhusi lusikoimaan?”
Onhan sitä. Kilpikonnaa en suostu syömään ja Kiinassa sitä tunnetusti tarjotaan ravintoloissa suurenakin herkkuna. Olen nähnyt yhden ravintolan ruokalistalla ja saman tein nousimme tyttären kanssa pöydästä ja jätimme koko ravintolan.
Käärmettä maistoin, liekö ankeriasta kummoisempaa,… Myös kamelin aivot ja pässinkivekset (molemmat ihan syötäviä, jos pitää maksasta kuten minä, niin nämä melkein herkkua) samoin Roomassa suurena herkkuna tarjottava lehmän mahalaukku (trippa) on tullut maistettua ja todettua ettei oo mun juttu.
Noita Feng zhao -dim sumeja olen nähnytkin, monessakin paikkaa Kiinassa, mutta en halua maistaa.
Varmaan on paljon sellaista jota en haluaisi maistaa jos eteen sattuisi, joskin olen kyllä aika innokas maistamaan kaikkea: kuivattuja heinäsirkkojakin syötiin Thaimaassa.