Oli vielä melkein pimeää kun lähdin kävellen kampaajalle. (kaikki kuvat suurenevat klikkaamalla)

Kävellen pakkasaamuna

Kävellen pakkasaamuna-2

Koskelantiellä kovin hiljaista.

Kävellen pakkasaamuna-3

Toppilan sillalta näkyi Villa Hannalan pitsitorni kauniisti.

Kävellen pakkasaamuna-4

 

 

 

Kävellen pakkasaamuna-5

 

Toivoniemen koivut viehättävästi huurussa.

Kävellen pakkasaamuna-6

Yksi lehti ei anna periksi.

Kävellen pakkasaamuna-7

 

Uusi, uljas Raatti.
Kävellen pakkasaamuna-9

Ja loppuun liki pakollinen kuva Pikisaaresta.

Kävellen pakkasaamuna-10

Summa summarum: talvinen Oulu on kovin kaunis.

Kampaajalla hurahti pari tuntia.

Pehtoori tuli hakemaan, ja ajelimme Sittariin: viisi grillattua broileria, 5 granny smith -omenaa, 5 banaania, 3 sitruunaa, 4 pkt aurinkokuivattu tomaatti – tuorejuustoa (creme bonjour), 4 pussia jääsalaattia, sitruunapippuria ja 3 pkt isoja wrappeja. Kotiin tultua duunasimme puolessatoista tunnissa 35 ”hedelmäistä broilerwrappia” [ohje täällä], jotka kävin tarjoiluvalmiina äsken tyttärelle viemässä. Läksäreitään viettää hän.

Nyt vielä viimeistelen meidän nyyttäriosuutemme: illalla on viinikerhon perinteiset (loppiais)nyyttärit ja me lupasimme viedä kylmän kalaruoan. Alkuun on keitto, sitten meidän savukalamousse saaristolaisleivän ja mädin kera ja kerhomme naissinkku on luvannut tuoda sille sopivan salaatin, pääruokana isäntäväki tarjoaa liharuokaa jolle kerhomme miessinkku (vain kerhossa sinkku) on luvannut valmistaa kasvislisäkkeen ja sitten kaupunkilaistuneet oulunsalolaiset ovat luvanneet tarjota jälkiruoan. Kaikki muut ovat vaihtaneet omalta mukavuusalueeltaan pois, – paitsi me. Melkein aina minä teen jotain alkuun sopivaa kala/äyriäisruokaa. Niin siis nytkin.

On jo kyllä nälkäkin. Lähdettäis jo…

 

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

klo 22.12.  Lime-kookos-pannacotta mangopaloin oli ehdottomasti parasta. Nyt on täys. Nyt juhlakausi on loppu.

Jokainen kommentti on ilo!