Sunnuntaiaamu. Lenkille. Ihan kuten kaikkina muinakin päivinä. Sataako vai ei? Ei sada, vai sataako sittenkin? Kylmä ainakin on. Hiljaa mielessäni tupisen, mutta koetan olla valittamatta. Eihän se sää nyt ihmiselossa niin ratkaiseva tekijä ole. Ei ainakaan nykyihmiselle, kaupunkilaiselle, vuorotteluvapaalaiselle. Niinpä tarvon menemään ja kuuntelen hyvää musiikkia ja olen lopultakin aika tyytyväinen, kaikkinensa.

 

 

 

Jo puolelta päivin alan valmistella ruokaa. Saamme nuoret ja murmelin syömään, joten minulla on hyvä syy kokata. Ja kuinka se onkaan mukavaa kun on tulossa ”vieraita”, kun on oma siisti Festan keittiö, omat kauniit astiat, omat yrtit, paljon lautasliinoja, paljon lisukemahdollisuuksia. Saan kattaa kauniisti, ottaa omia ehjiä, kauniita posliineja esille.

Ei, ei Villa Francossakaan huono tilanne ollut, mutta minä niin nautin kun saan ”kotikenttäedun” ruokaa tehdessäni. On omat veitset, hyvät pinnoitetut kattilat; ”alumiiniämpärit” eivät luo fiilistä ;). Laittelen kaikenmoista (pikku skooleissa lime-mascarponea, ohje LappItaliassa).

Pääruokana on Viskaalin tilalta tilattua Limousin-grillimakkaraa (80 % lihaa!), siis oikein kulinaariset kekkerit: grillimakkaraa. No, ainakin äitini totesi, että paras päivällinen, mitä koskaan olen tehnyt. Mitä sitä turhaa pipertämään? Hyvä makkara on hyvää ruokaa! On vaan niin mukavaa kun vieraat ymmärtävät ruoan päälle; että se ei ole vain mahantäytyke. (kamala sana: täytyke!)

 

 Uunitomaatit ja sisilialainen munakoisohöystö ja tattiraviolit kyllä sopivat kylkiäisiksi. Ja jälkkäriksi suoraan kotiinkuljetuksella erinomaisia espanjalaisia mansikoita.

Eilen pitkästä aikaa teki mieli leipoa: pakastimesta pensasmustikoita ja piiraspohjaan paljon mantelilastuja. Sitten vähän erilaisia kastikkeita ja johan meiltä nälkä lähti.

Nyt haluaisin lähteä uudelleen merenrantaan: siellä on vesi hurjan matalalla. Laittaisi kumpparit jalkaan niin voisi kävellä melkein suoraan ”meren yli” Möljälle, ilokiville. Mutta kun tulee vettä, ihan hitosti sataa vettä. Siis onko oikeasti ryhdyttävä tekemään rotissööritiedottajan hommia?

Jokainen kommentti on ilo!