Kesä. Kerralla.
Sen kunniaksi varasin meille matkankin. Lähdetään Alpeille patikoimaan. Eipä olla ennen käyty. Nyt mennään. Kitzbüheliin mennään (www.alpit.fi), ja yksintein varasin vaelluspaketinkin. Ei huiputetakkaan enää pelkkiä Lapin tuntureita. Huiputetaan Kitzbühelhorn (1996 m)!
Kesän tekee myös helle +28,5 C. Jeeee! Paitsi että historiatieteiden käytävällä infernaalisen kuuma. Luovutinkin jo kolmen kieppeissä, moni luovutti jo paljon ennen minua. Poljin kaupan kautta kotiin; hain kurkkuja ja paprikaa. Meidän vuorikiipeilijöiden on syötävä terveellisesti, heh!
Tein kurkkukeittoa tai tsatsiki-keittoa. Ihan miten vain.
Kaksi kurkkua raasteeksi ja teelusikallinen suolaa sekaan ja sitten siivilään valumaan. Sillä aikaa silppua kolme valkosipulinkynttä ja laita ne kulhon pohjalle, kaada päälle ruokalusikallinen, pari hyvää oliiviöljyä ja rouhi mustapippuria. Sekoita 2 dl turkkilaista paksua jukurttia joukkoon, hae kasvimaalta (meillä on mahdottoman paljon, melkein pensaina) ruohosipulia ja silppua sekaan.
Sitten litran purkillinen laktoositonta, rasvatonta valio-jukurttia. Sekoita lopuksi sekaan valunut kurkkumassa ja anna makuuntua jääkaapissa vähintään puolisen tuntia. Parasta tulee jos tekee aamulla ja nauttii illalla, mutta eihän se tämmöisenä ekstempore-työpäivä-sapuskana sillä lailla onnistunut.
Tarjolle silputtu paprika, sipuli ja krutoneita. Rieskaa ja patonkia.
Kesä maistuu hyvälle…
Nami ja maiskis! Luin juuri ihanan kirjan: Basilikan tuoksu, jonka on kirjoittanut Raffaella Delmonte. Tulit mieleeni sitä lukiessa, mikälie – Italia ja hyvä ruoka – vaikuttanut siihen. Suosittelen lämpimästi kesälukemistoosi, jos ei jo olekin tuttu.
Huomenta Mekuru, tiedätkös että minulla on tuo kirja hyllyssäni. En edes muista mistä/milloin sinne ilmestynyt. Nyt nostan sen luettavien nippuun pöydälle. Kiitokset vinkistä. Aurinkoista ja makoisaa kesää sinne eteläänkin.