Kalaasit ohi. Väsyneitä, mutta tyytyväisiä olemme. Ruoka maittoi kaikille. Ja viini ja seura. ;).
Kalaa suolakuoressa oli menestys. Tässäpä resepti:
Kalaa suolakuoressa
1 kg karkeaa merisuolaa
3 munanvalkuaista
1 kokonainen siika suomustettuna
tillinippu, valkopippuria
1 sitruuna
Vispaa munanvalkuaisiset kevyesti ja sekoita merisuola joukkoon. Laita tillinippu kalan vatsaan ja mausta kala valkopippurilla. Viipaloi sitruuna. Laita uunipellille parin sentin kerros suolaa, sen päälle sitruuna viipaleet, sitten kala ja taas sitruunaviipaleita ja peitä kala lopulla suolalla. Kypsennä kalaa 220 c kiertoilmauunissa 40 minuuttia. Riko suolakuori ja nauti. Tarjoile yrttikastikkeen kanssa.
Yrttikastike
1 ruukku rucolaa
2 ruukkua basilikaa
2 dl rypsiöljyä
2 tl merisuolaa myllystä
Hienonna ainekset sauvasekoittimella tasaiseksi kastikkeeksi.
Yrttikastikkeen vaihtoehtona oli Minttusalsa. Sen resepti oli torstain Hesarissa, löytyy myös linkin takaa. Molempi parempi.
Vielä yhdet kesäruokajuhlat on edessä. Mutta huomenna töihin, – hyvä niin.