Oulun yhteen harvoista jugendtaloista ja yhteen kauneimmista keskustan vanhoista kivitaloista on vastikään avattu uusi ravintola (itse asiassa kolme: deli, bistro ja dining). Me päätimme aloittaa testaamisen heti hienoimmasta: pehtoorin, kollegani (:)) ja hänen miehensä kanssa kävimme pitkään venyneen työpäivän päätteeksi syömässä Puistolan fine dining” -kellarissa. Miljöö viehätti: kellariravintolan kaunis karuus oli meille mieleen. (Ja se vessa! Ei mikään vaneripömpeli!)
Mutta tärkein: ruoka? Valitsimme trendikkäänoloiselta listalta erilaisia vaihtoehtoja: sinipallasta, tattipolentaa, hirveä… Jälkiruoat olivat appelsiinijäätelöä ja passionmarenkia, seurueen miehillä pinjansiemenleivos ja lakritsijäätelöä. Kenellekään ruoka ei ollut pettymys. Päinvastoin. Oma ”Haudutettua sinipallasta, hummerikastiketta ja chorizo-artisokka-mungpapusalaattia” -annokseni oli maukas. Kala maistui kalalta niin kuin kuuluikin, ei ollut kuivaa, eikä ylikypsää, ja chorizo toi annokseen särmää, josta pidin.
Tiistai-illat eivät yleensä ole näin makoisia ja mukavia. Sovimmeko me jo jostain tulevasta matkasta? Toivottavasti sovimme, aioimme ainakin …
Puistolan vintti on vielä hienompi.
Vintti? Mitä siellä on? Pääseekö sinnekin?