14 Comments

  1. Kuvan vaikutus moninkertaistuu, kun sen suurentaa. Muurahaiset tulevat eittämättä mieleen. Mutta ihmisillä ei liene sama tehtävänjako kuin niillä… vai onko, osin?

  2. HPY ja Maija: Olette oikeassa, siellä oli kaikkea monta. Monta miljoonaa!
    Lastu, Muurahaiset siellä tulikin kyllä mieleen. Pienet, mustat ahkerat muurahaiset. Tehtäviä on, niiden jaosta en oikein tiedä.

  3. Inkataika, moninkertaistuupa hyvinkin. 1,4 miljardia kiinalaista jo nyt! Yksin Guangzhoussa (= Kantonissa) on yli 8 miljoonaa asukasta.
    Täti-ihminen ja Wiltteri, eikä kuva edes kerro totuutta väenpaljoudesta.

  4. Mången, månget, många

    Hyvä Tt, jätän (erinomaisen) kuvasi analysoinnin harjantuneelle kriitikkokaartillesi, vaikka pistänkin lusikkani nyt myös kuvatorstaisi liemikulhoon.

    Heitäkö on jo 1,4 mrd, siis 1400 miljoonaa?! Moni/many – too many?

    Kun takavuosina ei ulkomaille juuri matkusteltu, ns. matkakirjat ja lyhytaaltoradio tarjosivat lievitystä omaan kaukokaipuuseeni. Luin kirjan ”Kiina, 800 miljoonan valtakunta” ja kuuntelin (mm.) Radio Pekingin 240 kW:n lähettimiä. 800 – 1400; siis n. 10 miljoonaa uutta kiinalaista JOKA VUOSI!

    Kiinan kommunistisen puolueen yhdeksäs puoluekokous julisti huhtikuun 14. päivänä 1969:

    ”The basic programme of the Communist Party of China is the complete overthrow of the bourgeoisie and all other exploiting classes, the establishment of the dictatorship of the proletariat in place of the dictatorship of the bourgeoisie and the triumph of socialism…”

    Ja nyt (2009) kuvassasi: KFC, Kentucky Fried Chicken ym. ym. ym…

    Hyvä nuoruudenystäväni, ehtana sosialistina mielellään esiintynyt demari, pistäytyi 1970-luvulla Helsingin matkoillaan mielellään ”Safariklubilla” (toimiikohan vielä?). Asiaa paheksuneille hän totesi: ”Miksi sosialisti ei saisi pitää hauskaa?”

    Niin, miksi ei saisi?

  5. Harakka, ja Zilga, ymmärtänette miksi moni haasteeseen ensimmäiseksi tulivat mieleen Kiinassa otetut kuvat.

    Koivu: Hesarin kaksi Kiinan kirjeenvaihtajaa ovat kirjoittaneet kirjat (Pekka Mykkänen, Isonenä kurkistaa Kiinaan ja Sami Sillanpää, Kiina-ilmiöitä) ja ne ovat molemmat erinomaisen hyvin kirjoitettuja ja hyvin ajankohtaisia, hauskojakin kirjoja, joiden kautta silmät avautuvat näkemään Kiinan ja kiinalaiset uudessa valossa. Ja niitä lukiessa tuo ”moni” konkretisoituu kummasti. Suosittelen. Saat lainaksi jos kiinnostaa.

    Kuvassani kommentoit noita mainoksia. Samalla aukiolla ja muutamissa toisissa kuvissani näkyykin myös kapitalismin kaksi ykkösmerkkiä Coca-Cola ja McDonalds. Ja ne plakaatit olivat ISOJA.

    Susupetal, usko pois tunnelmakin oli usein tiivis. Ja kaltaiseni ”iso vaalee” joutui olemaan tiiviin tuijotuksen kohteena. Kantonissa varsinkin.

Jokainen kommentti on ilo!