Suolaisena oli Crespelle al Tonno. Sellaisia Roomassa on tullut nautittua, ja yhdessä monista italialaisista keittokirjoistani on ohjeenaihio, josta – omapäinen kun olen – oli saatava soveltaa oma versio.
Tonnikalacrepsit (12 kpl)
Crepes-taikina
5 dl maitoa
4 munaa
4–5 dl jauhoja
40 g voita
1 tl suolaa
Sulata voi ja jäähdytä se. Riko munat ja sekoita maitoon. Lisää jauhot ja suola ja lopuksi sulatettu voi. Laita taikina jääkaappiin turpoamaan tunniksi. Paista ohuita isoja lättyjä, crepsejä, räiskäleitä, minkä nimisiä huvittaa ja jätä sitten jäähtymään.
Täyte:
2 prk tonnikalaa öljyssä (Abba)
1 prk punaista pestoa
1 prk tomaattimurskaa tai valmista pastakastiketta (Pecorino tai Tonno)
½ dl pinjansiemeniä
1 dl parmesaaniraastetta
paljon tuoretta silputtua basilicaa
mustapippuria rouhittuna
Sekoita aineet keskenään.
Levitä täytettä iso ruokalusikallinen tai parikin crepsin päälle ja sitten rullaa tai taittele neljään osaan. Ripottele pinnalle parmesaania ja lämmitä kuumassa uunissa ennen tarjolle tuontia.
_________________________
Miksikö nyt tällainen reseptiikka-postaus? Kalaasiporukasta yksi crepseihin ihastunut ystävä kyseli ohjetta ja toiseksi on NIIIIN nälkä. Töissä häthätää ehdin eväät syödä ja noiden eilisten jälkeen on kurinpalautuksen aika. ´Ei pysty´. Pepsi-Max, ananasmurske ja raejuusto illan eineet. Hyvin ei mene täälläkään… 😉